Rusya'yı bypass geçen Ukrayna treni 'kayboldu'


Avrupa'dan Çin'e yükü taşıyan ve Rusya'yı bypass geçen Ukrayna treninin Kazakistan'da kaybolduğu iddia edilmişti.

Rus basınında yer alan haberlere göre Avrupa'dan yük alan Ukrayna treni Çin'e gitmek için Rusya'yı bypass geçti. Ancak trenin Kazakistan sınırları içerisinde kaybolduğu iddia edilmişti. İlk önce Kazakistan Demiryolları görevlileri trenin nerede olduğunu bilmediklerini ancak ülke sınırları içerisinde bir yerde ilerlediğini açıklamıştı.

İddiaya göre ödemesi yapılmadığı için yük dolusu vagonlar Kazakistan'ın Karaganda şehrindeki istasyona bırakıldı. Tekrar açıklama yapan görevliler ödeme nedeniyle trenin 2 gün bekletildiği ardından trenin işlemlerinin tamamlanmasının ardından tekrar yola çıktığını söyledi. En son olarak trenin Çin sınırına yakın Dostık istasyonuna ulaştığı bildirildi.

Öte yandan trenin Avrupa'dan Çin'e ilk deneme seferlerine 15 Ocak'ta başladığı ifade edildi. Ukrayna'nın Odessa şehrindeki İliçevsk limanından hareket eden trenin Gürcistan, Azerbaycan ve Kazakistan'dan geçerek Çin'e varması bekleniyor. Bu yolla Avrupa'dan Çin'e gönderilen yükün hem Karadeniz hem de Hazar Denizi'nden geçmesi gerekiyor. Gümrük işleri ve diğer prosedürlerin uzamaması durumunda bu yolculuğu 9 gün sürmesi planlanıyordu. Avrupa'dan Çin'e Rusya üzerinden tren yoluyla gidilmesi ise yaklaşık 30 günü buluyor. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'yı bypass geçen Ukrayna treni 'kayboldu' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER