Rusya'dan bir açıklama daha

Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesinin ardından Ankara ile Moskova arasında çıkan kriz sürerken, Rusya'dan bir açıklama daha geldi.

Rusya'dan bir açıklama daha

Reuters'ın haberine göre, "Rusya, Türkiye ile iyi ilişkilerini sürdürmeyi umuyor" diyen Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ülkesinin Suriye'de gerçekleştirdiği hava saldırılarının "aynı zamanda Türkiye'nin sınırlarının korunmasını amaçladığını" öne sürdü.

Rusya: Türk hava sahasının ihlalinde başka anlam aramaya gerek yok

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Türkiye’nin hava sahasının ihlalinin kötü hava şartlarından kaynaklandığını, başka bir anlama aramaya gerek olmadığını söyledi.

Rusya ve Türkiye arasında gerileme neden olan 3-4 Eylül tarihlerinde Rus jetlerinin Suriye sınırında Türk hava sahasının ihlali ile ilgili değerlendirmede bulunan Ryakov, “Ankara’ya Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlali ile ilgili kapsamlı ve yeterli açıklama yapıldı. Gerekmesi durumunda Ankara ile diyaloğu sürdürmeye hazırız.” dedi.

Rus uçaklarının kullandığı üssün engebeli arazisi sebebi ile sadece kuzey tarafından inişe müsait olduğuna değinen Ryakov, “Coğrafi konum kuzeyden inişi zorluyor. İhlalin yaşandığı gün de görüş mesafesi ve hava koşullarının iyi olmaması nedeni ile çok kısa süreliğine Türk hava sahasına girilmiş. Bundan başka anlam yüklemeye gerek yok…” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye kapsamlı, mantıklı ve yaşananlara açıklık getiren bir açıklama yaptıklarını yineleyen Ryabkov, “Türkiye ile iletişimi sürdüreceğiz. Onlardan yaşananları olduğu gibi değerlendirmelerini düşünüyoruz.” çağrısında bulundu.

Türk hava sahasının ihlali ile ilgili açıklama yapan NATO, durumun kaza olmadığını savunurken, ihlallerin Türkiye’ye gözdağı vermeye yönelik olduğu değerlendirmeleri yapılmıştı.
<< Önceki Haber Rusya'dan bir açıklama daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER