Rusya'nın SU-57 teklifi için masaya oturduk

Türkiye, S-400 hava savunma sisteminden sonra Rusya'dan taarruz uçağı da almak için masaya oturdu. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Rusya Federasyonu’ndan gelen SU-35 ve su SU-57 teklifleri var. Bunları ciddi şekilde değerlendirmeye başladık." dedi.

SHABER3.COM

Türkiye'nin SU-35 ve SU-57 taarruz uçaklarını almak için Rusya ile masaya oturduğu ilk kez en yetkili bir isim tarafından teyit edildi. 

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye’nin F-35 programından çıkartılması durumunda zor durumda kalmamak için tüm alternatifleri değerlendirdiğini söyledi.

DEMİR: BUNLARI CİDDİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMEYE BAŞLADIK

Demir, “Başta kendi milli muharip uçağımızı hızlandırmak olmak üzere diğer ülkelerden gelen teklifler ki bunun başında Rusya Federasyonu’ndan gelen SU-35 ve su SU-57 teklifleri var. Bunları ciddi şekilde değerlendirmeye başladık." dedi. 

"Teklif ettikleri nedir? Uçakların karakteristikleri nedir? Program ortaklığı dediğimiz beraber geliştireceğimiz ne olabilir?" sorularını yönelten Demir, "Bunların oturulup eni konu konuşulması gerekiyor. Bir teklifi değerlendirmek için masaya oturduk ama teklifin ne olduğu, içeriği, bizim ne istediğimiz, bu teklifin Hava Kuvvetleri’ni ve TSK’nin operasyonel kabiliyetini nasıl etkileyeceği konuları uzun uzun çalışılması gereken konular." dedi.

“SU-35 UÇAKLARI BİR ARA ÇÖZÜM OLABİLİR”

Amerikanın Sesi'nin haberine göre Demir, SU-35’lerin Türk Hava Kuvvetleri için ancak bir "ara çözüm" olabileceğini belirtti. 

Demir, Türkiye’nin F-35 programından çıkarılması halinde yeni bir uçak programına ortak olurken oradaki teknolojiyi kendi milli muharip uçağına aktarma imkanının belirleyici olacağını kaydetti.

Demir, “SU-35 bir ara çözüm olarak konuşulabilir en ileri versiyonu konuşuyoruz. Bizim parametrelerimizi bire bir karşılaması söz konusu değil. Ama çalışılır. Hangi harekât ihtiyacımızı hangi uçak hangi ölçüde karşılıyor? Avcı tipi SU-57 programına Türkiye’nin ortak edilmesi ve kendi milli muharip uçağını geliştirirken oradaki yol haritası daha mantıklı olabilir.” dedi.

RUS YETKİLİ: TÜRKİYE'DEN SU-57 TALEBİ GELMEDİ

Türkiye’nin SU-57 uçaklarına olan ilgisi hakkında Rusya'dan bir açıklama geldi.

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dimitri Şugayev, Türkiye'nin bu safhada SU-57 savaş uçağını satın almak için bir talepte bulunmadığını dile getirdi.

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi Başkanı, SU-57 ve SU-35'lerin muhtemel sevkiyatıyla ilgili görüşmelerin ise başladığını ifade etti.

PUTİN: BUNU ALIRSANIZ LİMUZİN HEDİYE!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Moskova ziyaretinde Rus lider Vladimir Putin SU-57 ve SU-35 taarruz uçaklarını bizzat tanıtmıştı. 

Erdoğan'ın lüks limuzin AURUS'un fiyatını sorması üzerine Putin, "Uçağı alırsanız size hediye ederim." demişti.   

S-400 EĞİTİMİ RUSYA'DA BAŞLADI

Milli Savunma Bakanlığı ise S-400 eğitimlerinin Rusya’da başladığını açıkladı

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında; Rusya’nın Gatchina şehrinde S-400 Eğitimi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu personelin katılımı ile başladı.” ifadeleri kullanıldı.

<< Önceki Haber Rusya'nın SU-57 teklifi için masaya oturduk Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER