Şaban Sevinç: Medyaya uygulanan baskılar kabul edilemez

Şaban Sevinç: Medyaya uygulanan baskılar kabul edilemez

CHP Samsun milletvekili adayı Şaban Sevinç, medya özgürlüğü konusunda hükümetin iyi bir sınav vermediğini söyledi.

Seçim çalışmalarını Samsun'da mahalle mahalle gezerek her kesimden insanlarla görüşerek sürdüren Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç, "Medyaya uygulanan baskılar kabul edilemez. Bu baskılar özgür, muhalif basını susturma çabalarının yeni bir örneği. Keyfi ve adaletsiz bu tür uygulamalarla kendilerinden olmayanların sesini kısmaya çalışıyorlar, bu da demokrasi ve basın özgürlüğü adına utanç verici bir durum. Hükümetin medya üzerindeki bu baskıları bizi dünyaya rezil ediyor." dedi.

Özgür medya üzerindeki baskıları ayrım yapmadan tüm siyasilerin kınaması gerektiğini hatırlatan Sevinç, şunları kaydetti: "Bir gazetemiz, bir milletvekilinin de içerisinde bulunduğu bir grup tarafından saldırıya uğruyor, bir medya grubuna polis tarafından operasyon düzenleniyor, sırf kendisine muhalif diye aralarında Samanyolu TV, Bugün TV hatta bir çocuk kanalı olan Yumurcak TV'nin de bulunduğu televizyon kanalları Tivibu, Digiturk gibi platformlarda sansüre uğruyor. Hem de bunlar seçime bir kaç gün kala oluyor. Hem de Digiturk bu kararı, talimatla görev yapan savcılığın isteği üzerine almış. O kararın da hukuki ve vicdani hiçbir dayanağı yoktur. Bunlar batan bir geminin son çırpınışları gibi. Bir an önce hükümeti bu politikasından geri dönmeye davet ediyorum ve medya üzerindeki bu baskıları kınıyorum. CHP olarak biz, her zaman basın özgürlüğünün, demokrasinin, hukukun yanında olacağız."

"AKP, KÖYLÜYE İCRA GÖNDEREN AVUKATI VEKİL ADAYI YAPTI"

Samsun'daki seçim çalışmalarında halkın gösterdiği ilgi ve alakadan oldukça memnun olduklarını vurgulayan Şaban Sevinç, "Burada gerçekten de büyük bir ilgiyle karşılanıyoruz. Tek tek vatandaşlarımızın kapısını çalıyor onlarla sohbet ediyoruz. Kendileriyle görüşmelerimizde Samsun'un sorunlarını ve bu sorunları nasıl çözebileceğimizi konuşuyoruz. Vatandaşlarımız güzel ülkemizin içinde bulunduğu durumu da, bu durumun sebeplerini ve sorumlularını da gayet iyi biliyorlar. 1 Kasım'da en güzel cevabı onlar verecekler. Çünkü AKP, vatandaşı her yönden sömürüyor. Bafra Sulama Birliği adına, yıllardır köylü kardeşlerimize icra gönderip, mallarına haciz koyduran bir avukat arkadaşı şimdi milletvekili adayı yapmışlar, vatandaşı kendisine icra gönderen kişiye oy verecek kadar saf görüyorlar. Ama artık millet uyanmış durumda." diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber Şaban Sevinç: Medyaya uygulanan baskılar kabul edilemez Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER