Sabiha Gökçen'deki patlamayı Başbakan Davutoğlu'na sordu


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın kim ya da kimler tarafından gerçekleştirildiğini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sordu.

TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Tanrıkulu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda patlama meydana geldiğini ve patlama sırasında uçağı temizlerken yaralanan iki kadından birinin hayatını kaybettiği haberlerinin basına yansıdığını hatırlattı. Tanrıkulu, "Çevrede bulunan havan mermisi parçası ise havan topu saldırısı ihtimalini akıllara getirmiştir. Başından ağır yaralanan temizlik işçilerinden 2 çocuk annesi Zehra Yamaç, (30) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. Henüz 4 ay önce işe girdiği öğrenilen Zehra Yamaç'ın gece mesaisinin henüz ilk saatinde patlamanın hedefi olduğu öğrenilmiş ve polisin kalabalık bir ekiple havalimanı dışındaki boş arazilerde delil aradığı da basına yansıyan haberler arasındadır." dedi.

Tanrıkulu devamında şunları kaydetti: "Havalimanı, apron ve çevresindeki araştırmaların sürdüğü sırada, havalimanına dışardan gerçekleştirilen bir saldırı ihtimali de göz önünde tutularak arama çalışmalarına Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait kızılötesi kameraya sahip Bell 429 tipi helikopterin de destek verdiği ve olayla ilgili incelemeler sürerken birbirine yüzlerce metre uzaklıkta bulunan 3 farklı noktada, park pozisyonundaki 3 uçakta patlamadan kaynaklanan parça hasarlarının oluştuğunun görüldüğü ifade edilmiştir."

CHP'li Tanrıkulu bu bağlamda Başbakan Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

"Sabiha Gökçen Havalimanı'nda patlama hangi sebeple ya da sebeplerle meydana gelmiştir?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen patlamada çevrede bulunan havan mermisi parçaları göz önünde bulundurulduğunda havan topu saldırısı olduğu iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise Türkiye'nin en çok kullanılan ve güvenilir olduğu bilinen Sabiha Gökçen Havalimanı'na nasıl havan topu saldırısı gerçekleştirilmiştir?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen patlama kim ya da kimler tarafından gerçekleştirilmiştir? Olayın failleri yakalanmış mıdır?

Konu ile ilgili başlatılan incelemenin, soruşturmanın akıbeti nedir?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen patlama akabinde polisin kalabalık bir ekiple havalimanı dışındaki boş arazilerde delil aradığı iddiası doğru mudur?

Havalimanı, apron ve çevresindeki araştırmaların sürdüğü sırada, havalimanına dışardan bir saldırı gerçekleştiği iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise havalimanına dışardan gerçekleşen saldırı ile ilgili olarak yürütülen inceleme ya da soruşturma sonucu nedir?

Havalimanlarının saldırıya en açık yerlerden biri olduğu bilinmesine rağmen, konuya ilişkin önceden gerekli tedbirler neden alınmamıştır?"
CİHAN
<< Önceki Haber Sabiha Gökçen'deki patlamayı Başbakan Davutoğlu'na sordu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER