'Sadece iki oda kaldı' uyarılarına kanmayın


İnternet üzerinden bir otel rezerve etmek isteyen müşterilerin karşısına "Sadece iki oda mevcut" veya "Bu oteli şu anda sekiz kişi inceliyor" gibi mesajlar çıkıyor. Aynı şekilde online alışveriş yapanlarda "Yalnızca üç tane kaldı" gibi uyarılarla karşılaşarak bulunan fırsatı bir an önce satın alma hissine kapılabiliyor.

Ancak NDR ekonomi dergisi, tüketici dergisi Markt ve NDR Info'nun yaptığı bir araştırmada web sitelerinde çıkan böyle bir uyarıların her zaman gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu. NDR, Zolanda sitesinde "3 ürün mevcut" uyarısından sonra bile bazen beş diğer durumlarda ise 10 ürüne kadar sipariş verildiğini tespit etti.

Zalando'dan yapılan açıklamada, amaçlarının müşterilerine çok az ürün kaldığını göstermek olduğunu savundu. Otellerde "Sadece iki oda mevcut" uyarısının da aslında çok az sayıda odanın mevcut olduğu anlamına geldiği belirtildi.

Münster Üniversitesi'nden pazarlama uzmanı Thorsten Hennig-Thurau aynı anda çok sayıda insanın bir otele bakma ihtimalin çok düşük olduğunu, müşterilere uyarıları göz ardı etmelerini tavsiye etti. Uzmanların, bu taktiklerin dünyanın en eski pazarlama hilelerinden biri olduğunu bildirirken, müşterilerin bu durumlarda sakin olmaları gerektiğini belirtiyor. CİHAN
<< Önceki Haber 'Sadece iki oda kaldı' uyarılarına kanmayın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER