[Safvet Senih] Shakespeare Arılar için ne demişti ?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Temmuz 22 2021
“Allah’ın yardım ve fethi gelip de o insanları Allah’ın dinine alayları ile cemaat cemaat girerlerken gördüğüm zaman, artık Rabbine hamd ile tesbih et ve mağfiretini dile, çünkü O, muhakkak ki, tevbe ile kendine dönenleri kabul ile mağfiret etmektedir.” (Nasr Suresi)

SAFVET SENİH- SAMANYOLUHABER.COM 

“Bal arısına Rabbin şöyle vahyetti: Dağlardan, ağaçlardan ve insanların kudukları çardaklardan kendine göz göz ev (kovan) edin. Sonra da her türlü meyveden ye de Rabbinin sana yayılman için belirlediği yolları tut. Onların karınlarından renkleri çeşit çeşit bir şerbet çıkar ki, onda insanlara şifa vardır. Elbette düşünen kimseler için bunda alacak ibret vardır.” (Nahl Suresi, 68-69)
Kanada- Toronto Televizyonunda programcı Gary Miller bir makalesinde diyor ki: “Nahl Suresinde Kur’an bal yapan arının durumunu anlatırken, onu hep dişi olarak ele alır. “İttehızî, külî, feslükî” ifadeleriyle, evler edinen ve meyvelerin özlerinden bal özü toplayan arının dişi olduğunu açıkca bu müennes (dişil) tabirlerle ifade eder. Şimdi siz bir arıya bakıp onun dişi veya erkek olduğunu söyleyebilir misiniz? Bu uzmanlık gerektiren bir konudur. Fakat, erkek arının yiyecek toplamak için yuvasını terk etmediği; ancak günümüzde bilinen bir gerçektir. Nitekim, Shakespeare’in IV Henryadlı piyesinde, bir yerde arı konusu tartışmaya açılır ve arıların asker olduğu ve kralları olduğu belirtilir. Bu Shakespeare dönemindeki bilgiydi. O zamanki insanlar arıların erkek olduğuna başlarında da Kraliçe değil Kral bulunduğuna ve yuvalarına döndüklerinde bir krala karşı sorumlu olduklarına inanıyorlardı. Halbuki, bugün bunun böyle olmadığını bu işleri yapan arıların dişi olduğunu ve kraliçe arıya karşı sorumlu olduklarını bilim söylüyor. Bu son üç yüz yılda yapılan araştırmalarda ortaya çıkan bir gerçektir.”
Ayrıca arıların karınlarından çıkan renkleri çeşit çeşit şerbet çıktığı ve onda şifa bulunduğu ifade edilmektedir. Gerçekten de arının karıncıklarından bal, mum, arı sütü, iğne ve propoli çıkmaktadır ve herbirinin rengi ayrıdır ve hepsi de şifâdır.

Nasr Suresinin  işaretleri: 

“Allah’ın yardım ve fethi gelip de o i

Bu haberler de ilginizi çekebilir