Sağlık çalışanları 'Sağlık Koridoru' oluşturulması için eylem yaptı


Ankara'da 'Beyaz Bayrak İnisiyatifi' adlı sağlık grubu, sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı yerlerde insanlara ulaşılabilmesi için 'Sağlık Koridoru' oluşturulmasını istedi. 'Sağlık Koridoru'nun nasıl oluşturulması gerektiğini ise yaptıkları eylemle anlattı.

'Beyaz Bayrak İnisiyatifi'ne bağlı sağlık çalışanları, Kızılay Sakarya Caddesi'nde Güneydoğu'daki sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek için toplandı. Burada toplanan grup bir süre slogan attıktan sonra Sağlık Bakanlığı'na doğru yürümeye başladı. Grup yürüyüşünü 'Sağlık Koridoru' oluşturarak sürdürdü. Bakanlık önüne gelen grup, burada basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Güneydoğu'daki sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde insanlara sağlık hizmetinin gitmediği ifade edildi. Bakanlıkta yaptıkları görüşmelerde insanların bu bölgelerde sağlık hizmetlerine ulaşamadıklarını söylediklerini ifade eden grup üyeleri, yaptıkları girişimlerde çözüm bulamadıklarını anlattı.

Grup sözcüsü, 'Sağlık Koridoru' açılmasını istedi. Açılacak koridoru ise uygulayarak gösterdiklerini belirten Grup Sözcüsü; "Sağlık koridoru açılsın diye geldik. Zor olmayacağını bildiğimiz bu koridorun nasıl açılacağını temsili olarak da gösterdik." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Sağlık çalışanları 'Sağlık Koridoru' oluşturulması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER