112'nin başı tatile giren çocuklarla dertte

Tatile giren çocuklar 112'yi meşgul ediyor...

112'nin başı tatile giren çocuklarla dertte

Yaz aylarında tatile giren çocuklar 112'yi meşgul ediyor. 112’yi arayan çocuklar içinden yer tarifi isteyen, 'Canım sıkıldı sizinle konuşmak istiyorum' diyenler dahi çıkıyor. Asılsız ihbarda bulunan kişiler tespit edilerek, savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor.

Manisa 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi, asılsız ihbarlardan bıktı. Merkeze yapılan günlük 5 bin çağrıdan sadece 250'si gerçek ihbar çıkıyor. Manisa’da 63 ambulans, 400 personelle hizmet veren 112 Acil Komuta Merkezi, 2012 yılında 66 bin 880, 2013 yılının ilk altı ayında ise 44 bin 152 vakaya müdahale etti. Organize Sanayi Bölgesi'nde modern bir binada hizmet veren merkez, asılsız ihbarlardan dert yanıyor.

Yaz aylarında asılsız ihbarların arttığını belirten 112 Acil Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Ayhan Korkmaz, günlük 5 bin çağrı aldıklarını ve bunlardan sadece 250'sinin gerçek olduğunu söyledi. Asılsız ihbarları yapan kişilerin 155 Polis İmdat hattını aramaktan çekindiğini ve bu yüzden 112'ye yöneldiklerini ifade eden Korkmaz, çağrı merkezinde çalışan personelin de asılsız ihbarlar yüzünden çok zor durumda kaldığını ve psikolojilerinin bozulduğunu söyledi.

Özellikle yaz aylarında tatile giren çocukların 112'yi meşgul ettiğinin altını çizen Korkmaz, bunlar arasında yer tarifi isteyen, 'Canım sıkıldı sizinle konuşmak istiyorum' diyen, sevgili bulmak isteyen kişilerin dahi olduğunu söyledi. 112 ekipleri zamanla yarışırken bu tarz isteklerin gelmesinin çok üzücü olduğunu vurgulayan Korkmaz, özellikle kartsız telefon denemelerinin 112 üzerinden yapıldığını söyledi. Saniyelerle yarıştıklarını dile getiren Korkmaz, vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

Asılsız ihbarda bulunan kişilerin tespit edildiğini ve savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Korkmaz, “Ancak, bunlara takipsizlik kararı çıkıyor. Ama Sağlık Bakanlığı'nın bir çalışması var. Bu tür aramalar Kabahatler Kanunu kapsamına alınabilir. Böyle olunca suç unsuru oluşturacak. Biz de rahatlayacağız.” diye konuştu.

CİHAN

<< Önceki Haber 112'nin başı tatile giren çocuklarla dertte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER