Dr. Mehmet Öz'den beslenme hataları

İşte kilo aldıran 5 beslenme hatası.. Bunlara dikkat!

Dr. Mehmet Öz'den beslenme hataları

Sağlıklı beslenme hakkında bir çok yazı yazılıyor. Bu konuda en iyisi uzmanlardan yardım almak.

Sağlıklı beslenme dendiğinde akla gelen ilk isimler arasında olan Dr. Mehmet Öz, beslenmede yapılan 5 hatayı anlattı.

Mehmet Öz'e göre bu yapılan 5 hata kilo almanıza neden oluyor.

Kilo Aldıran 5 Beslenme Hatası

- Yapay tatlandırıcı içeren gazlı içeceklerden mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Eğer gazlı içecekleri seviyorsanız limonlu maden sularını tercih edebilirsiniz. Cola, Sprite gibi şekerli gazlı içecekleri artık tüketmeyin.

- Diyet yaparken ya da sağlıklı besleneyim derken farkında olmadan azalttığınız aşırı kalori de kilo almanızı sağlar. Haftada yarım kilo vermek istiyorsanız haftalık 3 bin 500 kalori kesmeniz gerekir.

- Dr. Mehmet Öz'e göre makarnalara yağlı soslar yapmak kilo almanızı tetikleyen en büyük hususlardan bir tanesi. Makarna vazgeçilmez besin listenizde bulunuyorsa, yağsız yoğurtla yemeyi deneyin. Ayrıca makarnanızı süzdükten sonra yağlamaktan kaçının.

- Akşam saat 8:00'den sonra yemek yemek otomatik olarak kilo almanızı sağlar. Çünkü saat 8:00'den sonra metabolizmanız yavaşlar. Bunun için kilo almak istemiyorsanız akşam yediklerinize dikkat etmeniz gerekir.

- Yağ oranı düşük besinler tüketiyorsanız o besinlerde mutlaka ekstra tatlandırıcı ve kimyasal bulunur. Bunlar sizin kilo almanızı tetikler. Ayrıca tam yağlı besinlerden daha fazla kalori içerir.
<< Önceki Haber Dr. Mehmet Öz'den beslenme hataları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER