'Kanserde erken tanı hayat kurtarır'

Türkiye'de her yıl yaklaşık 175 bin kişiye kanser teşhisi konuluyor...

'Kanserde erken tanı hayat kurtarır'

    Acıbadem Bursa Hastanesi Onkoloji Uzmanı Dr. Hatice Doruk, Türkiye’de her yıl yaklaşık 175 bin kişiye kanser teşhisi konulduğunu söyledi. Doruk, kanserojen maddeler konusunda uyararak, erken teşhisin önemine işaret etti. 

    Dr. Hatice Doruk, Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı işbirliği, ‘Kanserde Erken Tanı Hayat Kurtarır’ konulu söyleşiye katıldı. BUSKİ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte kanser tehlikesine dikkat çeken Dr. Doruk, kanserde erken teşhisin çok önemli olduğunu, herkesin her yıl kontrollerini yaptırması gerektiğini ifade etti.

    Kanserin, vücutta oluşan hücrelerin kontrolsüz ve anormal şekilde çoğalmaları sonucunda ortaya çıkan bir hastalık olduğunu belirten Doruk, Türkiye’de her yıl yaklaşık 175 bin kişiye kanser teşhisi konulduğunu vurguladı. Doruk, "Hayatın her alanında var olan kanserojen maddeler, insanları ister istemez korkutuyor ve tedbirli yaşamaya yöneltiyor. Ancak unutulmamalıdır ki kanser, erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen bir hastalıktır." diye konuştu.

    Hatice Doruk, kanserde erken tanının önemine işaret ederek, bunun tek başına yeterli olmadığını, tedavide izlenecek doğru stratejinin de en az erken tanı kadar hayati değer taşıdığını sözlerine ekledi

CİHAN
<< Önceki Haber 'Kanserde erken tanı hayat kurtarır' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER