Kansere umut olabilecek yeni tedavi yöntemi bulundu

Yeni tedavi yaklaşımının son derece başarılı sonuçlar aldığı belirtildi.

Kansere umut olabilecek yeni tedavi yöntemi bulundu

Amerika Birleşik Devletlerinde University of Alabama at Birmingham'da öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Sırmalı Akciğer kanseri tedavisinde nanopartikülleri kullanarak hedefe yönelik tedavide son derece başarılı sonuçlar aldıklarını belirtti

Yeni tedavi yaklaşımı ile direk tümöral dokulara hedef almanın mümkün olduğunu bu sayede vücuttaki diğer normal dokuların kempoterapik ajanların toksik etkilerinden kurtulduğunu söyledi. Ayrıca kemoterapilerin kullanımını sınırlayan önemli bir faktör olan yan etkilerinde neredeyse sıfırlanabildiğini söyledi. Klinik çalışmaların son derece olumlu sonuçlar verdiğini gelecekte kanser tedavisinin bu yöntemle tamamen değişebileceğine inandığını söyledi.

Amerikanın önde gelen translational research gruplarında çalışan Prof. Dr. Mehmet Sırmalı, elde ettiği tecrübeleri Türkiyedeki meslektaşlarıyla paylaşma noktasında pek çok ortak organizasyon düzenlediğini, bu konuya çok önem verdiğini aktardı. Yöntem olarak nanopartiküllere, fizik mühendisleriyle birlikte geliştirdikleri yeni yöntemlerle yüklenen ilaç molekülleri, hücrelerin yük özlliklerinden yararlanılarak direk adrese teslim edilmek üzere gönderilebiliyor. Bunun için fizik mühendisleri, biomedikal mühendisleri, kimya mühendisleri, medical doktorlarlardan oluşan kalabalık bir ekiple çalıştıklarını belirten Dr. Sırmalı, yoğun, yorucu ama bir o kadarda keyifli bir çalışma ortamına sahip olduklarını, elde ettikleri güzel sonuçların tüm yorgunluklarını unutturduğunu söyledi.
<< Önceki Haber Kansere umut olabilecek yeni tedavi yöntemi bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER