Tam gün yasası endişeye sebep oldu

Yürürlüğe giren Tam gün yasası ile birlikte endişeler sıralandı. Tıp eğitimi ve sağlık hizmetinde kalite düşecek mi?

Tam gün yasası endişeye sebep oldu

Çok tartışılan tam gün yasaResmi Gazete'de yayınlandı, yürürlüğe girdi. Öğretim elemanlarının yüzde 50'si özel sektörü seçebilecek. Bunun köklü devlet üniversitelerindeki tıp eğitiminde seviyeyi düşüreceği, sağlık hizmetlerini gerileteceği ifade ediliyor.

Tıp dünyasının merakla beklediği Tam Gün Yasası yürürlükte. Ancak birçok endişeyi içinda barındırıyor. Yeni yasa ile üniversite öğretim elemanlarının yüzde 50'si özel hastane ile vakıf üniversitelerinde çalışabilecek.

2011'de yürürlüğe giren kanun hükmündeki kararname ile öğretim üyelerinin yüzde 50'si üniversiteyi bırakıp özel hastaneleri tercih etmişti. İki yıl uygulanan düzenleme sonra kaldırıldı. Üniversiteden ayrılan hocalarının yüzde 90'ı, 2013'te üniversitelere geri döndü. 

Ancak 'Tam gün'de ısrarlı olan Sağlık Bakanlığı kanun hükmündeki kararnameyi yasalaştırdı. Şimdi yasaya göre üniversiteler toplam akademik kadronun yarısına mesai dışında özel hastane ve vakıf üniversitesinde çalışma izni verebilecek. Meslek örgütleri ise bunun üniversiteleri tekrar boşaltacağını, eğitim seviyesi ile sağlık hizmetinin gerileyeceğini savunuyor.
<< Önceki Haber Tam gün yasası endişeye sebep oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER