Şahin: Toplumu, engelli ya da engelsiz bireyler olarak ayrıştırmamak gerekir


Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Şahin, mesajında şunları kaydetti: "Dünya Özürlüler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumun bilinçlenmesini, farkındalığın arttırılmasını sağlamak açısından önemli. Son yıllarda hükümetimiz tarafından ülkemizde, engelli vatandaşlarımızın yaşam koşullarını daha iyi hale getirebilmek için çok detaylı çalışmalar yapıldı ve yapılmaktadır.

Yapılan bu çalışmalar, sadece engellilerimizi değil ailelerini ve engelli adayı olan bizleri de çok yakından ilgilendirmektedir. Bu nedenle farkındalık çalışmalarına daha da fazla önem vermeli, toplumumuzu bu konuda bilinçlendirmeliyiz. Engellilerimiz kendilerini geliştirme, günlük yaşama adapte olabilme adına gayret sarf etmekte, bizler de bu anlamda toplumumuzdan kaynaklanan engelleri fark ederek bu engelleri bertaraf edebilmeli, onlara olanaklar sunarak destek olmalıyız.

Özürlü vatandaşlarımızı engellerinden dolayı toplumdan ayrıştırmadan onların özel gereksinimlerini karşılayacak şekilde hareket etmeliyiz. Toplumu, engelli ya da engelsiz bireyler olarak ayrıştırmak bile, herkesin eşit olarak kabul görmesinin önünde bir engeldir. Bu düşüncelerle başta belediyemizde çalışan engelli personelimiz olmak üzere, tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nü kutlarım." CİHAN
<< Önceki Haber Şahin: Toplumu, engelli ya da engelsiz bireyler olarak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER