Sahte belge üretmekle suçlanan müdürü TEM'in başına getirdiler

Geçtiğimiz günlerde 1776 Emniyet Müdürünün tasfiye edildi, 104 Emniyet Müdürü terfi ettirildi.

Sahte belge üretmekle suçlanan müdürü TEM'in başına getirdiler

Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı Türkiye genelinde 104 emniyet müdürünü terfi ettirirken, İstanbul'da da 12 ikinci sınıf emniyet müdürü birinci sınıfa terfi ettirildiği öğrenildi.

Terfi ettirilen polis müdürleri arasında en dikkat çeken isim Terörle Mücadele, Bomba İnceleme ve İmha, Tanık Koruma Şubelerinden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan olduğu görüldü.

Zaman gazetesinin iddiasına göre, Çalışkan’ın Hizmet Hareketi’ne yönelik kurulan kumpasın planlayıcılarından olduğu Ergenekon soruşturması kapsamında ortaya çıkmıştı. Çalışkan’ın ‘işkenceci polis’ olarak tanınan eski İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan’ın sağ kolu olduğu belirtiliyor. Hatırlanacağı üzere Adil Serdar Saçan, 13 Eylül 2001’de Albayrak Holding ve Yeni Şafak Gazetesi’ne baskın düzenleyerek Mustafa Albayrak ve Tufan Mengi’yi gözaltına aldırmış ve yaptığı işkence doktor raporlarına yansımıştı.

MASA BAŞINDA BELGE HAZIRLANMIŞ

2008 yılında dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Öz’e gönderilen ihbar mektubunda emniyet müdürleri Adil Serdar Saçan ve sağ kolu Mustafa Çalışkan’ın geçmiş yıllarda Hizmet Hareketi’ne yönelik komplo hazırladıkları ortaya çıktı. İhbarcıya, “Gülen Cemaati hakkında onca çalışmaya rağmen iddialarını destekleyici bilgilere ulaşamadıklarını ve bu nedenle grup hakkında masa başında hazırlanmış ihbar mektupları ve sözde eleman görüşmeleriyle işlem yapacaklarını” söyleyen Mustafa Çalışkan, hazırladıkları belgelerden bazılarını ihbarcıyla paylaşmış. Savcılığa ulaşan belgeler sonrasında Organize Şube Müdürlüğü arşivinde yapılan incelemelerde Adil Serdar Saçan’ın cemaatin İstanbul’daki faaliyetlerine yönelik ‘çıkar amaçlı suç örgütleri kanunu’ kapsamında DGM Başsavcısı’ndan proje grubu oluşturulması için onay aldığı görüldü. Belge üzerinde bulunan el yazılarının yapılan inceleme sonucunda Adil Serdar Saçan’a ait olduğu tespit edildi. Ancak belge üzerinde dikkat çeken en önemli ayrıntı komplo itirafında bulunan Mustafa Çalışkan ismi.

Mustafa Çalışkan, 17 Aralık yolsuzluk soruşturması sonrasında İstanbul Terörle Mücadele şube müdürü oldu ve son atamalarda terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı olarak atandı. Çalışkan geçtiğimiz günlerde de yapılacak operasyonlarda sahte delillerin yerleştirilmesi konusunda personelini ikna etmek için bir akademisyenden savaş hukuku ve hile fetvası istediği iddiası ile gündeme gelmiş, iddia akademisyen tarafından sert bir dille yalanlanmıştı.

HAYALÎ KİŞİLERLE GÖRÜŞME TUTANAĞI

Zamanın haberinde son olarak Gülen grubu içerisinde itirafçı ve x şahıs adını verdikleri hayalî şahıslar üzerinden oluşturulan sahte belgelerle Gülen cemaatine yönelik proje grubu kuran Saçan ve Çalışkan ikilisi 2 yıl aradan sonra gerekli delil elde edilememesi üzerine savcılığa yazı yazarak, “Gülen cemaati emniyette etkin olduğundan operasyonun başka birimlerce hazırlanarak Organize Şube Müdürlüğü’nce yapılmasını” talep etmiş. Hayalî kişilerle yapılan görüşme tutanağındaki ifadeler ise kamuoyunun son günlerde sıkça duyduğu iftiralarla örtüşüyor olduğu ileri sürüldü.




Diğer terfi ettirilenlerden bazıları ise şöyle:

Güvenlik, Spor Güvenliği ve Radyo TV ve Foto Film Şube Müdürlükleri'nden sorumlu Mehmet Suat Ekici,

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Osman Yıldırım,

İkmal, Bütçe, Ulaştırma, İnşaat Emlak ile Rehberlik ve Danışmanlık Şube Müdürlükleri'nden sorumlu Reşat Demirel,

İnterpol-Europol-Sirene, Dış İlişkiler, Turizm, Deniz Limanı, Silah ve Patlayıcı Madde ve Özel Güvenlik Şube Müdürlükleri'nden sorumlu Ali Türedi,

Beşiktaş ve Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlükleri'nden sorumlu Levent Yapraklı,

Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir ve Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlükleri'nden sorumlu Selami Türker,

Havacılık Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Uygar Elmastaşı,

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden sorumlu Ender Sevim,

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Çatalca ve Silivri İlçe Emniyet Müdürlükleri'nden sorumlu Celal Yılmaz,

Kadıköy, Adalar ve Maltepe İlçe Emniyet Müdürlükleri'nden sorumlu Yener Ülgütol ve

Pendik, Kartal, Sultanbeyli, Tuzla İlçe Emniyet Müdürlükleri ile Sabiha Gökçen Havalimanı Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Mehmet Erduğan ikinci sınıf emniyet müdürlüğünden birinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi etti.

Önümüzdeki hafta da üçüncü ve dördüncü sınıf emniyet müdürlerinin terfilerinin yapılacağı belirtildi.

KAYNAK: AJANSLAR, ZAMAN
<< Önceki Haber Sahte belge üretmekle suçlanan müdürü TEM'in başına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER