Sahte rakılar aynı merkezden


Son günlerde 12 kişinin ölümüne neden olan sahte rakı soruşturmasında üreticiler ve esnafa pazarlayanlar arasında şematik bir bağlantı olduğu iddia edildi. Dün akşama gözaltına alınan 4 kişi ile birlikte toplam gözaltı sayısı 19 oldu. Gözaltında üretici, aracı ve büfe sahiplerinin de bulunduğu öğrenildi.

Fatih'te 27 Ekim 2015 tarihinde metil alkol (sahte rakı) zehirlenmesi teşhisi ile hastaneye kaldırılan 7 kişiden birinin ölmesi polisi harekete geçirdi. Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ercan Tümey, 22.00 sıralarında hayatını kaybedince polis, Adli Tıp Kurumu ile irtibata geçti. Son üç günde Tümey haricinde 8 kişinin daha metil alkol zehirlenmesinden öldüğü bilgisini aldı. Ölenlerin kimliklerinin Serdar Milyoner, Serhan Kayaer, Orhan Kutukız, Naci Çiftçi, Reis Gezer, Mustafa Mekik, Yılmaz Aydın ve kimliği belirlenemeyen 45-50 yaşlarında bir erkek olduğu tespit edildi.

Yapılan araştırmalarda 18 Ekim 2015 tarihinden bu yana İstanbul'da bazı hastanelere aynı şikayetle 100'e yakın hastanın geldiği belirlendi. Bu hastalardan da birçoğunun yoğun bakıma kaldırılarak tedavi altına alındığı, 8'inin öldüğü belirlendi.

Alınan ifadeler ve teknik incelemelerin ardından polis, Küçükçekmece, Avcılar, Bayrampaşa, Fatih ve Sultangazi ilçelerine yapılan operasyonlarda V.O, E.O, İ.K, H.B, E.T, M.Y, İ.B, M.Ş, İ.A, S.Y, N.B, M.K, A.K, S.K. ve A.K. isimli 15 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin ev ve imalathanelerinde yapılan aramalarda yüzlerce şişe sahte rakı ile binlarca boş şişe ile sahte rakı üretiminde kullanılan düzenekler ele geçirildi. Alıcılara 5 liraya satılan şişelerin üzerlerinde ise komşu ülkelerin rakı etiketleri bulunması dikkat çekti.

Bu kişilerin sorguları devam ederken Metin Kılıç, Hazım Rıza Pehlivan ve Dursun Üstün isimli 3 kişinin daha kaldırıldıkları hastanelerde metil alkol zehirlenmesinden öldüğü anlaşıldı.

Soruşturmayı yürüten Cinayet Büro Amirliği ekipleri, dün akşam da Küçükçekmece'de M.Ü., M.D., S.G. ve H.B.'yi de şüpheli olarak gözaltına alındı. Bu şüphelilerden birinin evinin arkasında bulunan imalathanede sahte rakı üretip ön tarafta bulunan büfesinde de müşterilere sattığı bildirildi.

Yapılan incelemelerde metil alkolden sahte rakı ürettiği belirlenen kişiler ve sahte rakı için müşteri bulan aracılar arasında şematik bir bağlantı olduğu belirlendi.

12 kişinin hayatını kaybettiği sahte rakı soruşturması ile ilgili gözaltında bulunan 19 şüphelinin, ifadelerinin alınmasından sonra yarın Çağlayan'da bulunan Adalet Sarayı'na sevk edilecekleri belirtildi.

Birçok hastanede metil alkol zehirlenmesi teşhisi ile tedavi altında bulunan çok sayıda hasta bulunuyor. Yoğun bakım ünitelerinde bulunan hastalardan 5'inin durumunun ağır olduğu belirtilirken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Sahte rakılar aynı merkezden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER