'Saldırılar, AKP'nin güdümündeki gladyo yapısı tarafından örgütlenmiştir'


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dün parti binalarına eş zamanlı olarak 128 yerde planlı ve kapsamlı saldırılar gerçekleştirildiğini söyleyerek, "Bu saldırıların her birisi planlı bir şekilde, saraydan ve saraya bağlı AKP'nin güdümündeki gladyo yapısı tarafından örgütlenmiştir. Saldırıların gerçekleştiği her yerde kolluk güçleriyle faşist güruhlar birleşik ve organize hareket etmiştir." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, MYK toplantısı öncesi parti genel merkez binası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 'İktidarını kaybetmiş bir siyasi yapının bütün Türkiye toplumundan intikam alma operasyonuyla karşı karşıyayız' diyen Yüksekdağ, bunun açık ve net bir şekilde görülmesi gerektiğini söyledi. Yüksekdağ, "Dünden itibaren partimize dönük saldırılar da bu gerçeğin üstünü dönük saldırılardı. 7 Haziran seçimleri öncesinde bütün Türkiye toplumu bakımından çok büyük bir umut vardı. Bu, barış umuduydu. 7 Haziran'dan sonra seçim sonuçlarına tahammül göstermeyen saray ve onun güdümündeki AKP iktidarı bütün bir toplumu ciddi bir şekilde germeye ve kutuplaştırmaya başladı. Esas olarak sarayın iktidarını tahkim etmeye dönük bir siyasi saldırı operasyonuyla karşı karşıyayız. Dağlıca'da 16 askerin yaşamını yitirmesinden sonra çatışmanın yaşandığı meydana giden, yaralı ve şehir düşmüş askerlerin cenazelerine sahip çıkan Yüksekova halkıydı, Kürt halkıydı. Ancak batıda birçok saldırıya uğrayan, linç edilmeye çalışan da yine Kürtler oldu." ifadelerini kullandı.

"SARAYDAN VE SARAYA BAĞLI AKP'NİN GÜDÜMÜNDEKİ GLADYO YAPISI TARAFINDAN ÖRGÜTLENMİŞTİR"

Dün parti binalarına eş zamanlı olarak 128 yerde planlı ve kapsamlı saldırılar gerçekleştirildiğini söyleyen Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Sadece parti binalarına değil, sokakta yürüyen Kürt yurttaşlara saldırılar gerçekleştirildi. Otobüsler durdurularak içerisinde Kürt var mı diye kontrol yapıldı. Polis gözetiminde yapıldı. Biz bunun siyasi saldırı konseptinin bir parçası olduğunu, yönlendirilmiş güruhlar tarafından gerçekleştirildiğini çok iyi biliyoruz. Saray ve Cumhurbaşkanı eğer 400 milletvekili verseydiniz bunlar yaşanmazdı' dedikten sonra saldırı süreci içerisinde buldu Türkiye kendisini. İktidarını yitiren ve yeniden kazanmak isteyen, 1 Kasım seçimlerini de bunun için tasarlayan siyasi yapının çok tehlikeli iç savaş provasına tanık olduk. Bu saldırıların her birisi planlı bir şekilde, saraydan ve saraya bağlı AKP'nin güdümündeki gladyo yapısı tarafından örgütlenmiştir. Saldırıların gerçekleştiği her yerde kolluk güçleriyle faşist güruhlar birleşik ve organize hareket etmiştir. Dün partimize yönelik gerçekleştirilen yapanlar 16 askerin cenazesine zerrece saygısı olmayanlardır. Bu devletin başı 'bazı asker aileleri karaktersiz' diyecek kadar askerlerin cenazelerine saygı duymuyor."

CİHAN
<< Önceki Haber 'Saldırılar, AKP'nin güdümündeki gladyo yapısı tarafından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER