Salı günü okulların tatil edildiği il ve ilçeler

Türkiye genelinde etkisin gösteren yoğun kar yağışı sebebiyle bazı illerde okullar yarın tatil edildi.

Salı günü okulların tatil edildiği il ve ilçeler

İşte okulların tatil edildiği iller:

BATMAN

Batman'da kar yağışı sebebiyle il merkezi ve ilçelerde yarın okulların tatil edildiği açıklandı. Batman Valiliği'nden yapılan açıklamada, Kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

DİYARBAKIR

Yarın beklenen kar yağışı sebebiyle, Diyarbakır'ın merkez ilçelerinde okullar, bir gün tatil edildi. 

GAZİANTEP

Gaziantep Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle taşıma merkezli okullarda eğitime yarım gün ara verildiğini duyururken, bu sürenin yarın resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında tam gün olarak uygulanacağını açıkladı. 

KIRŞEHİR

Kırşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada 4 Ocak tarihinden itibaren il merkezi ve bağlı köy okullarında okul öncesi, ilk, orta ve lise okulları ile eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime iki gün süre ile ara verildiği açıklandı.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de aşırı kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de bir gün süreyle idari izinli sayılmaları kararlaştırıldı.

ORDU

Ordu'nun Akkuş İlçesi'nde devam eden kar yağışı ve tipi sebebiyle ilçedeki okulların yarın için tatil edildiği açıklandı. 

SİVAS

Yoğun kar yağışı sebebiyle Sivas Merkez ile Gemerek, İmranlı ve Ulaş ilçelerinde okullar Salı ve Çarşamba günü tatil edildi.

TRABZON

Trabzon'da kar yağışı sebebiyle Of ilçesinin tamamı ile Maçka ilçesinin Çatak, Başar ve Akarsu köylerinde ilk ve orta dereceli okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda tatil 5 Ocak Salı günü de tatil edildiği açıklandı.

TUNCELİ

Tunceli'de kar yağışı sebebiyle taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime yarın ara verildi. 

ELAZIĞ VE BİNGÖL

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan yoğun kar yağışı, Elazığ ve Bingöl'de okulların yarın tatil edilmesine yol açtı.  

KİLİS

Kilis'te ilk ve orta dereceli eğitim kurumları, kar yağışı nedeniyle yarın bir gün süreyle tatil edildi. 

YOZGAT

Yozgat'ta gün boyu etkili olan kar yağışı sebebiyle Yozgat merkez ve Boğazlıyan, Sorgun, Çayıralan, Çandır, Saraykent ve Yenifakılı ilçelerinde okullar 1 gün tatil edildiği belirtildi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta okullara yönelik kar tatili bir gün daha uzatıldı.  Zonguldak Valisi Ali Kaban, "Yağan yoğun kar nedeniyle özellikle merkezlerde ara sokaklarda, ulaşımın güçlükle sağlandığı görüldüğünden merkez ilçe, merkeze bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerimizde yarın tüm okullarda eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir. Kamuda çalışan engelli ve hamileler de idari izinlidir." ifadesini kullandı.

<< Önceki Haber Salı günü okulların tatil edildiği il ve ilçeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER