Salonu iptal edilen Gültekin, başka bir salonda konferans verecek


Televizyon yorumcusu, gazeteci-yazar Levent Gültekin'in, İzmit'te vereceği konferansın salonu izin verilmesine rağmen kaymakamlık tarafından iptal edilmesi üzerine yeni bir salon tutuldu. Gültekin, yarınki konferansını, saat 15.00'da Alternatif Tiyatro Salonu'na gerçekleştirecek.

Gültekin, sosyal medya platformu Alternatif Fikir 3.0 tarafından organize edilen 'Bir Türkiye eleştirisi, vardiya usulü demokratlık' konulu konferans için yarın İzmit'e geliyor. Gültekin'in konferansı için, 14.12.2015 tarih ve 1092 sayılı salon tahsis protokolü ile İzmit Kaymakamlığı'ndan İzmit Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu tutuldu. Gültekin'in İzmit'e geleceği, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda vatandaşlarla buluşacağı, bir kaç gün önce yerel gazetelerde haber yapıldı.

İzmit Kaymakamlığı, konferans salonunu iptal etti. Kaymakamlık iptal gerekçesi olarak, "Kurumumuzun çok amaçlı salonunun il ilçe milli eğitim müdürlüğümüz ile resmi ve özel okulların ve resmi kurumların dışındakilere verilmemesi, kiralanmaması ile ilgili kaymakamlık makamının 07.01.2016 tarihine istinaden 16.01.2016 tarihli programınız iptal edilmiş olduğunu bilgilerinize arz ederim." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine konferansı düzenleyenler yeni bir salon tuttu. Gültekin yarınki konferansını, saat 15.00'da Alternatif Tiyatro Salonu'na gerçekleştirecek. Konuyla ilişkin, konferansı düzenleyenler şu açıklamayı yaptı: "Aralık ayında kendisine kiralanan ve 6 Ocakta basında çıkan konferans duyuruları sonrasında, birbiri ile çelişkili yazılı ve sözlü gerekçelerle, 7 Ocakta İzmit Kaymakamlığı'nın aldığı anlık bir kararla salon sözleşmesi iptal edilen Gazeteci Yazar Levent Gültekin yeni bir salonda okuyucu ve dinleyiciler ile buluşacak. Çalışan Gazeteciler Günü'ne az bir zaman kala ulusal ve yerel medyada ciddi yankı bulan salon iptaline rağmen, Gazeteci Yazar Levent Gültekin, 17 Ocak 2016 tarihinde Saat 15:00'da 'Bir Türkiye Özeleştirisi Vardiya Usulü Demokratlık başlıklı konferansını vermek üzere Alternaif Tiyatro Salonunda okurları ve dinleyicileri ile buluşacak. Konferans bitiminin hemen ardından 'Şatafatlı Mağlubiyet' isimli kitabını imzalayacak olan Levent Gültekin, okuyucuları ile söyleşi yapma fırsatı bulacak. Okuyucular, Levent Gültekin'in 'Şatafatlı Mağlubiyet' kitabını Belsa Plaza'da bulunan Fırat Kitabevinden temin edebilecekleri gibi salondan da temin edebilecekler. Avukat Şeref Gönenli'nin yöneticisi olduğu Alternatif Fikir 3.0 tarafından organize edilen konferans programına tüm Kocaeli ve çevre illerinden vatandaşlarımız ücretsiz katılabilecekler."
CİHAN
<< Önceki Haber Salonu iptal edilen Gültekin, başka bir salonda konferans... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER