Gasp ettikleri Samanyolu TV binasını tamamen yıktılar

15 Temmuz sonrası gasp edilen ve eski AKP’li vekilin rektörü olduğu üniversiteye peşkeş çekilen Üsküdar'daki 6 katlı Samanyolu TV binası tamamen yıkıldı.

Önce gasp ettiler, sonra da yıktılar... Samanyolu Binası yerle bir edildi

Kapatılan ve tüm malları gasp edilen Samanyolu TV'nin Üsküdar'daki binası tamamen yıkılarak yok edildi.

Yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik üç parsel üzerinde bulunan eski Samanyolu TV binası, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün 8 Haziran 2017 tarihli yazısı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne verilmişti.

Eski AKP Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün rektörü olduğu Sağlık Bilimleri Üniversitesi 2 Haziran 2021 tarihli yazı ile Üsküdar Belediyesi’ne başvurarak binayla ilgili çalışma istemişti. 

Üsküdar Belediyesi de binayı bir ay içinde tamamen yıktı.

KAPATILDI, EL KONDU, PEŞKEŞ ÇEKİLDİ VE EN SON YIKILDI

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları sonrası reklam ambargosuna maruz bırakılan ve 15 Kasım 2015 tarihinde tamamen hukukdışı ve siyasi kararla Türksat uydusundan çıkarılan Samanyolu TV ile ona ait tematik kanalları ekonomik zorluklara dayanamayarak kısa sürede kapanmış, binin üzerinde basın emekçisi bir anda işsiz bırakılmıştı. 

Kanalın özel mülkü olan yayın yaptığı İstanbul'daki binası çıkarılan KHK ile TMSF'ye devredilmiş, binadaki cihazlar ve malzemelere el konulmuştu. Çamlıca'nın en değerli arazilerinden birinin üzerinde kurulu olan Samanyolu TV binası o tarihten bu yana atıl vaziyette tutuluyordu.
Başta Hidayet Karaca olmak üzere birçok çalışanı hukuksuz şekilde tutuklanan kanalın halen cezaevinde tutulan yöneticileri bulunuyor. 
<< Önceki Haber Gasp ettikleri Samanyolu TV binasını tamamen yıktılar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER