Şampiyonlar Ligi'nde 16 yıl sonra bir ilk: Artık ikisi de yok

Bir dönemin sonu mu: Şampiyonlar Ligi'nde 16 yıl sonra bir ilk

SHABER3.COM

Dünya futboluna uzun süre damga vuran iki süperstar Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi, 16 yıl sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final göremedi.

Bu sezon Barcelona, Şampiyonlar Ligi son 16 turu aşamasında PSG karşısında elenirken, Juventus ise aynı turda bu kez Porto karşısında başarılı olamadı.

Ronaldo-Messi ikilisinin görev yaptığı takımların çeyrek final dahi göremediği son sezon olan 2004-05 sezonunda final yine İstanbul'da oynanmıştı. 2005-06'da Ronaldo'nun yer aldığı United grup aşamasında elenmiş, Barça ise şampiyon olmuş ancak Messi çeyrek final öncesi sakatlanmıştı.

2004-05 sezonunda o dönem Manchester United forması giyen Cristiano Ronaldo, Milan karşısında son 16 turunda elenen tarafta olurken Barcelona ise son 16 turu aşamasında Chelsea'a kaybetmişti.

2004-05 sezonunda Milan ile Liverpool, efsane bir final maçına çıkmış 3-3 biten mücadelenin ardından seri penaltı vuruşları sonucu Liverpool kupayı müzesine götürmüştü.

Geçen sezon Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi'ni domine ederken Lewandowski gol kralı olmuştu. Bu sezon da Mbappe ve Haaland ön plana çıkan isimler oldu. 2007-08 ile 2018-19 sezonları arasında hep Şampiyonlar Ligi gol krallığı zirvesinde Messi ya da Ronaldo yer almıştı.
<< Önceki Haber Şampiyonlar Ligi'nde 16 yıl sonra bir ilk: Artık ikisi de yok Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER