Samsun'da feci kaza: 37 yaralı

Samsun'da Metro Turizm'e ait bir yolcu otobüsü orta refüjü aşıp karşı şeride geçtikten sonra yaklaşık 160 metre sürüklendi. Su tahliye kanalına devrilen otobüste 37 kişi yaralandı. Yaralılar ambulans helikopter ve diğer sağlık ekiplerinin yardımı ile çevredeki hastanelere sevk edildi.

Samsun'da yolcu otobüsü kaza yaptı: 37 yaralı

Kaza, bu sabah Samsun-Ankara yolu Adalar mevkiinde meydana geldi. İzmir'den Trabzon'a gitmekte olan Metin G. yönetimindeki 61 S 1402 plakalı yolcu otobüsü, iddiaya göre sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüje çarptı. Daha sonra kontrolü kaybeden sürücü orta refüjü aşıp karşı şeride geçerek tahliye kanalında yan yattı. Karşı yolun boş olması büyük bir facianın da önüne geçti. Kazada otobüste bulunan içinde çocukların da bulunduğu 37 kişi yaralandı. Bazı yaralılar kendi imkanlarıyla otobüsten inerek, diğer yaralıların çıkarılmasına yardım etti. Kazanın ardından ihbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve hava helikopteri sevk edildi.

Olay yerine gelen polis ve jandarma çevrede geniş güvenlik önlemi aldıktan sonra Samsun-Ankara karayolunu trafiğe kapattı. Sağlık ekiplerinin olay yerinde ilk müdahaleyi yapmasının ardından yaralılar ambulanslarla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gazi Devlet Hastanesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Yaralıların taşınmasının ardından itfaiye ekipleri tarafından yolun temizlenmesi ve güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından yaklaşık 1 saat kapalı kalan yol kontrollü bir şekilde ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

<< Önceki Haber Samsun'da feci kaza: 37 yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER