Şanlıurfa'daki STK'lar terör saldırısını kınadı

Şanlıurfa'daki STK'lar terör saldırısını kınadı

Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşları (STK) yaptıkları açıklama ile Ankara'daki saldırıyı kınadı. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, "Bu olay tüm Şanlıurfalılar gibi bizleri de derinden üzmüştür. Terör saldırılarıyla milletimizin birlik ve beraberliğini bozabileceklerini düşünenler yanıldıklarını göreceklerdir." dedi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, yaptığı açıklamada, "Bu olay tüm Şanlıurfalılar gibi bizleri de derinden üzmüştür. Ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmaya yönelik gerçekleştirilen hiçbir terör saldırısını tasvip etmiyor, bu saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyor, gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Bu saldırı, ülkemizin huzuruna karşı yapılmış bir saldırıdır. Terör saldırılarıyla milletimizin birlik ve beraberliğini bozabileceklerini düşünenler yanıldıklarını göreceklerdir." diye konuştu.

TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı da saldırının terörize amaçlı yapıldığını belirterek, "Ne yazık ki ülkemizin kalbi alçakça ve kalleşçe bir bombalı saldırı ile sarsıldı. Terör saldırıları her zaman bir şeyleri amaçlar. Burada amaç Türkiye'yi terörize etmek, toplumda korku salmak ve içinde bulunduğumuz coğrafyada yaşanan kaosta hata yapmasını sağlamaktır. Toplumun, her türlü görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bu terör saldırılarının arkasındaki güçlere karşı birlik ve beraberlik içinde olmalarını diliyoruz." diye konuştu.

TÜMSİAD Şanlıurfa Şube'sinden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Ankara'da meydana gelen saldırının, dünyada özellikle de coğrafyamızda oynanan küresel senaryonun bir parçası olduğuna inanmaktayız. Dünyaya barış getirmeye çalıştığını iddia edip, ekonomisini savaşlardan kazandıklarıyla yücelten kan emici devletlerin ve yöneticilerinin foyaları bir bir ortaya çıkmaktadır."

Türk-İş Şanlıurfa İl Temsilcisi ve TES-İŞ Şanlıurfa Başkanı Ramazan Düzme de "İnsan kanına susamış terör örgütlerinin hedefi ülkemizdeki huzur ortamıdır. Kaynayan Ortadoğu kazanı içinde aydınlık yarınlara gebe tek ülke olan Türkiye, ateşin içine çekilmek istenmekte, eli kanlı terör örgütleri bu amaç için kullanılmaktadır." uyarısında bulundu.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin ise şunları kaydetti:"Bu ülkede geminin su almasıyla Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi, Lazı hepimiz bu gemide beraber batarız. Aklımızı başımıza almalıyız. Bu geminin batması için yüzyıllardır bekleyen birilerinin var olduğunu unutmamamız gerekir. Milletimize düşen görev sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucuların tuzağına düşmemektir."

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Bereket de "Hep birlikte teröre karşı durmalıyız. Bu saldırıları gerçekletirenleri ve destek verenleri lanetliyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına ise sabır, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun." derken, Büyük Anadolu Kardeşlik Derneği saldırıyı şu ifadelerle kınadı: "Ankara'nın kalbinde gerçekleştirilen bu hain ve alçak saldırıyı Diyarbakır`daki hain pusuyu şiddetle kınıyor, şiddetle lanetliyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber Şanlıurfa'daki STK'lar terör saldırısını kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER