Saray İttifakı'nın 'Saadet Partisi' planı şimdilik suya düştü!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 22 2021
Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş; bugün kaleme aldığı yazısında Saray İttifakı'nın Saadet Partisi'ne yaklaşma çabasının boşa düştüğünü, etkin kadroların AKP ve MHP'den uzak durduğunu yazdı.
Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş; bugün kaleme aldığı yazısında Saray İttifakı'nın Saadet Partisi'ne yaklaşma çabasının boşa düştüğünü, etkin kadroların AKP ve MHP'den uzak durduğunu yazdı.
Yarkadaş'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:
Cumhur İttifakı’nı oluşturan AKP ve MHP’nin liderleri, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı üst üste iki kez kazanmasının şokunu hala atlatamıyor. Erdoğan ve Bahçeli, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanmasındaki en büyük faktörlerden birinin, Saadet Partisi’nin İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı çıkarması ve 103 bin oy alması olduğunu düşünüyor. Ki; bu düşüncelerinde haksız da değiller… Saadet’in İstanbul’da kendi adayıyla seçime girmesi, 31 Mart’ta yapılan ilk seçimde, oyların büyük bölümünün AKP’ye gitmesine engel oldu.

KANCA ATTILAR
Bu gerçeği kavrayan Cumhur İttifakı’nın liderleri, o günden bugüne Saadet’i Millet İttifakı’ndan koparmaya, yanlarına çekemeseler bile Millet İttifakı’nın dışına itmeye çalışıyorlar. Bunun için de olmadık senaryoları devreye sokuyor, medyalarını kullanıyor, SP içinde suni ayrılıklar yaratmaya çalışıyorlar.
Ancak ne yapsalar boş… AKP Genel Başkanı Erdoğan, Saadet’i Cumhur İttifakı’na dahil edebilmek için, SP YİK Üyesi Oğuzhan Asiltürk’ün evine bile gitti. Bunun yetmediği görülünce, Asiltürk bu kez KKTC’nin kuruluş yıldönümü kutlamalarına davet edildi. Asiltürk ve Bahçeli, uçaktan kol kola indi. Erdoğan, SP’li Oğuzhan Asiltürk’e özel ilgi gösterdi. AKP medyası, Asiltürk’ten övgüyle söz etti.
YÜKÜ TAŞIMAK İSTEMİYORLAR
Bunların hiçbir karşılığının olmadığı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'2.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!3.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı4.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!5.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!10.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci ...

Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!

Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emr...

BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'y...

Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kült...


