Sarayı kızdıracak sonucu açıkladı!

Gezici Araştırma Şirketi’nin yaptığı ankete göre; bu Pazar seçim yapılsa AKP, oyların ancak yüzde 38.9’unu alabiliyor.

Sarayı kızdıracak sonucu açıkladı!

Ankette CHP’nin oy oranı yüzde 27.8, MHP’ninki ise yüzde 16.3 çıkarken, HDP yüzde 13.5’la barajı geçiyor. Anket, Türkiye genelinde sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konular ile ilgili seçmenin algısını belirlemek üzere 22 – 23 Ağustos 2015 tarihleri arasında 7 coğrafi bölgede, 36 il ve 189 ilçede bunlara bağlı 192 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden yaklaşık yarısı kadın, 4.860 katılımcıyla yapıldı.

KOALİSYONUN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL ERDOĞAN

Yüz yüze metoduyla yapılan ankette, “Sizce hükümetin kurulması yönünde en büyük engel neydi?” sorusuna katılımcıların yüzde 52.5’i Recep Tayyip Erdoğan yanıtını verdi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 29.7’si muhalefet engel oldu derken, en büyük engel Ahmet Davutoğlu’ydu diyenlerin sayısı yüzde 17.8 oldu.

GÖREV KILIÇDAROĞLU’NA VERİLMELİ

Yapılan ankette, “Cumhurbaşkanı koalisyon kurma görevini Davutoğlu’ndan sonra Kemal Kılıçdaroğlu’na vermeli midir?” sorusuna katılımcıların yüzde 66.4’ü evet yanıtını verirken hayır diyenlerin oranı yüzde 33.6’da kaldı.

SAĞDUYULU DAVRANMADILAR

Ankete katılanların yüzde 55.7’si “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun izlediği politikayı nasıl buluyorsunuz?” sorusuna “Sağduyulu davranmadılar” yanıtını verdi. Katılımcıların yüzde 32.1’i sağduyulu davrandıklarını söyledi. Yüzde 12.2’si konuyla ilgili bir fikri olmadığını belirtti.
<< Önceki Haber Sarayı kızdıracak sonucu açıkladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER