Sauli Niinistö, tarifeli uçakla döndü

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, tarifeli uçakla döndü.

Sauli Niinistö, tarifeli uçakla döndü

Ziyaret için Türkiye'ye gelen Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'nun, Helsinki'den İstanbul'a Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle geldiği ve buradan Ankara'ya aktarma yaptığı ortaya çıktı. Niinstö, dönüşte de yine THY'nin tarifeli uçağını tercih etti. AK Saray'a da göndermede bulunarak, “Biz Finlandiya'da saraylar kullanmadık. Biz her zaman yoksul bir ülkeydik.” demişti

 Bir dizi ziyaret ve temas için Türkiye'ye gelen ve mütevazı kişiliğiyle bilinen Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, uçağın business bölümünde uçtu ancak zaman zaman ekonomi sınıfına geçerek gazetecilerle sohbet etti. Bu sırada çekilen bir fotoğraf, dün sosyal medyada yayıldı. Finlandiya Cumhurbaşkanlığı yetkililerinin, Türkiye seyahati öncesinde THY ile temasa geçtiği ve 30 kişilik ekip için uçak bileti satın aldığı öğrenildi.

DÖNÜŞTE YİNE TARİFELİ UÇAĞI KULLANDI

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Türkiye'de gerçekleştirdiği temaslar sonrası bugün ülkesine döndü. Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'nun Türkiye'ye gelişinde THY'nin tarifeli seferiyle, ekonomi sınıfında uçmuştu. Konuk Cumhurbaşkanı ülkesine dönüşte yine Türk Hava Yolları ile seyahat etmeyi tercih etti. Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş tarafından uğurlanan Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö saat 14.20'de THY uçağı ile İstanbul'dan Helsinki'ye uçtu.

‘BİZ YOKSUL ÜLKEYDİK, SARAY KULLANMADIK'

Sauli Niinistö Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya geldiği, sadece yapım maliyeti 5 milyar lirayı bulduğu ileri sürülen, harcamaları ve mahkeme tarafından verilen durdurma kararlarıyla gündeme gelen Ak Saray'la ilgili ilginç bir göndermede bulunmuştu. Niinistö, “Biz Finlandiya'da saraylar kullanmadık. Biz her zaman yoksul bir ülkeydik.” Demişti.
<< Önceki Haber Sauli Niinistö, tarifeli uçakla döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER