Savaş: Suriye'de yaşanan savaşın bozduğu ekonomimizi düzeltmeye çalışıyoruz


Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Suriye'de yaşanan çatışmaların şehre etkilerini silmek için çalıştıklarını söyledi. Savaş, "Suriye'de yaşanan savaştan önce ekonomisi ile parlayan bir yıldız olan Hatay'ın, savaş sonrasında bozulan ekonomisini düzeltmek ve hemşirelerimizin refah seviyesini yükseltmek için canla başla çalışıyoruz." dedi.

HBB Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı bir televizyon programında, Hatay'ın Büyükşehir Belediyesi olmasının 2. yıl dönümünde, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ortadoğu'da Suriye merkezli olarak yaşanan çatışmaların Hatay'daki etkilerine ve kente verdiği zararlara değinen Başkan Savaş, "Suriye'de yaşanan savaştan önce ekonomisi ile parlayan bir yıldız olan Hatay'ın, savaş sonrasında bozulan ekonomisini düzeltmek ve insanımızın refah seviyesini yükseltmek için canla başla çalışıyoruz. Barışın sağlanacağına dair umutluyuz ve barış vesilesiyle bölgenin normalleşmesiyle ilimiz ekonomik bir ivme yakalayacak." ifadelerine yer verdi.

"BİRÇOK HİZMET SUNABİLİRSİNİZ AMA ÖNEMLİ OLAN GÖNÜLLERİ KAZANMAK"

Yüzyıllar boyunca birbirinden farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kentte sahip olduklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı, hoşgörü ile hizmet verdiklerini dile getirdi. Lütfü Savaş, "Biz bu şehri ve insanları seviyoruz. Farklılıklarımızdan doğan zenginliklerin farkında olarak birbirimize hoşgörü temelinde yaklaşıyoruz. Yol yapabilirsiniz, su getirebilirsiniz ve daha birçok hizmetler sunabilirsiniz ama önemli olan gönülleri kazanmak ve hayır duası almak." diye konuştu.

"MIPIM FUARI'NDA HATAY'IN BOZULAN EKONOMİK İMAJINI DÜZELTME İMKANI YAKALADIK"

Hatay'ı dünya vitrinine çıkaracak ulusal ve uluslararası organizasyonlarda boy gösterdiklerine de değinen Başkan, açıklamalarını şöyle tamamladı: "İstanbul'daki EMITT Fuarı ile Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük ve en prestijli Emlak Yatırım ve Gayrimenkul Fuarı'nda (MIPIM) Suriye'deki çatışmalar dolayısıyla Hatay'ın bozulan ekonomik imajını düzeltme imkanı yakaladık. MIPIM'de sergilediğimiz 4 mega projeyle Hatay'a gösterilen büyük ilginin devam etmesi için misyon yüklendik. Kentin 15 ilçesiyle refah seviyesinin yükselmesi ve Ortadoğu'da yaşananların Hatay'a yansıyan olumsuz etkilerinin pozitif yönde değiştirilmesi noktasında önemli atılımlar gerçekleştirerek dünya yatırımcılarının sermayelerini Hatay'da değerlendirmeleri için ekonomik bir vizyon sunduk."

CİHAN
<< Önceki Haber Savaş: Suriye'de yaşanan savaşın bozduğu ekonomimizi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER