Savaşın ayırdığı aileler, Kuzey Kore'de bir araya geldi


Kore Savaşı nedeni ile ayrılmak zorunda kalan Koreli aileler, Kuzey Kore'de bir araya geldi.

Belirli aralıklarla, sınıra yakın bölgelerde görüşen savaşın ayırdığı aileler, bir yıl 8 aylık bir aradan sonra tekrar, bir araya geldiler. Kuzey Kore'de kutsal kabul edilen Geumgang Dağı'ndaki tesislerde yapılan görüşmeye Güney Kore'den 96 aileden 389 kişi, Kuzey Kore'den 96 aileden 141 kişi katıldı. Sabah Güney Kore'den kara yolu ile Kuzey Kore'ye geçen heyet, ilk olarak kendileri için hazırlanan öğle yemeğine katıldı. İki ülkenin de ortaklaşa düzenlediği 'Hoş Geldiniz' seremonisinin bitmesi ile Güney Kore saati ile 15.30'da (Kuzey Kore saati ile 15.00'da) görüşme başladı. Güney Kore'den görüşme yerine gidenlerden bazıları, yaşından ve sağlık sebeplerinden dolayı ambulans kullanmak zorunda kaldı.

Görüşmeye katılan vatandaşların arasında daha önce Kuzey Kore'ye gelenler olduğu gibi faaliyete ilk kez katılan Koreliler de mevcut. Bugün toplu gerçekleştirilen görüşmeler, Güney Kore hükümetinin verdiği akşam yemeği ile son buldu.

Kuzey Kore ile Güney Kore arasında 1950-1953 yılları arasında meydana gelen savaş sonrası ayrılan aileler, 1980'li yılların sonlarına doğru görüşmeye başladı. Koreli aileler şimdiye kadar 19 kez buluştu. En son 1 yıl 8 ay önce yapılan bu buluşma, yarından itibaren 3'er günlük 2 etap halinde 6 gün sürecek ve 26 Ekim'de sona erecek. 20 ila 22 Ekim tarihleri arasında 3 gün yapılacak ilk görüşmeler, toplu ve bireysel olmak üzere toplam 12 saat sürecek. Savaşın ayırdığı ailelerin görüşmelerinde bir sorun çıkmaması halinde, 24 Ekim'de görüşmelerin ikinci etabı başlayacak. CİHAN
<< Önceki Haber Savaşın ayırdığı aileler, Kuzey Kore'de bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER