Savaşlara dikkat çekmek için, ağaç süsleyip çocuklara oyuncak dağıttı


Batman'da bir vatandaş, Ortadoğu ve dünya genelindeki savaşlarda çocuk ölümlerine dikkat çekmek için, bir ağacı süsleyip daha sonra da çocuklara oyuncak dağıttı.

Kentte daha önce farklı konulara farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler gerçekleştiren Ziya Saran, bu seferde savaşlarda çocuk ölümlerine dikkat çekti. Saran, aldığı oyuncaklarla Atatürk Parkı'nda bir ağacı süsledikten sonra, burada çocuklara çeşitli hediyeler dağıtarak barış mesajları verdi.

Yılbaşında herkesin böyle bir etkinlik yapması gerektiğini ifade eden Saran, "Her vatandaş yılbaşı akşamı evinin ya da iş yerinin önünde bulunan bir ağaca çeşitli hediyeler asarak çocuklara yönelik böyle bir çalışma yapabilir. Ben burada bu etkinliği başlatan ilk adımı attım. Amacım çocuklar için güzel bir dünya sağlamak." dedi.

YILBAŞINDA BU SEFER 'SAVAŞ'TA ÖLEN ÇOCUKLAR'A DİKKAT ÇEKMEK İÇİN AĞAÇLAR SÜSLENSİN

Ortadoğu coğrafyasında var olan savaşların bitmesi adına mesaj vermeye çalıştığını belirten Saran, şöyle devam etti: "Yılbaşında çocuklar üzerine bir etkinlik düzenlemek istedim. Çocukların trajik olayların yaşamaması için böyle bir çalışma yaptım. Önümüzdeki günlerde yılbaşı etkinlikleri düzenlenecek. Burada vermek istediğim mesaj, zaten insanlar ağaç süslüyor. En azından çocuklara yönelik süsleme yapsın. Herkes böyle bir etkinlik düzenlesin. Her esnaf iş yerinin önündeki bir ağacı oyuncaklarla süslesin. Süsledikleri ağaçlardaki oyuncakları saat 12'den sonra çocuklara dağıtsın. Çocuklar üzerine savaşsız bir dünya kurulsun. Zaten ağaçlar süsleniyor en azından çocuklara yönelik süslemeler yapalım."

BELEDİYE, STK'LAR BU KONUYA ÖNCÜLÜK ETSİN

Bütün dünyada artık çocukların ölmemesi adına herkesi ağaç süslemeye davet eden Saran, şunları kaydetti: "Özellikle belediyeler, sivil toplum kuruluşları bu konuya öncülük etsin. Gandi bunun için çok güzel bir söz söylemiş; 'Yemin ederim ki dünyanın bütün toprakları bir tek insan kanının akıtmasına değmez.' Burada insan odaklı bir mesaj veriyor. Ortadoğu coğrafyasındaki liderler de bu sözü iyi okuyup analiz etmeliler. Çünkü bu coğrafyada çok ciddi anlamda kan akıyor. Irak savaşında 500 bin çocuğun öldüğü söyleniyor. Bu topraklar için değer mi? Çok ciddi acılar yaşanıyor ve o acılar oraya özel kalmıyor. Herkesin içini yakıyor. Ben diyorum ki savaşsız bir dünya adı altında bu tür etkinlikler yapılsın. Bazılar diyebilir ya bir oyuncak ile bir kola ile pasta ile nasıl etki edebilirsin? Böyle düşünmesin kimse, herkes elinden geleni yaparsa güzel şeyler ortaya çıkar." CİHAN
<< Önceki Haber Savaşlara dikkat çekmek için, ağaç süsleyip çocuklara... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER