Savcı Kiraz'ın ailesi rehin fotoğraflarına erişimin engellenmesini istedi


İstanbul Adalet Sarayı'nda rehin alındıktan sonra şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ailesi, terör örgütü tarafından paylaşılan fotoğrafların yayınladığı sitelere erişimin tamamen yasaklanması talebinde bulundu.

Şehit savcı Kiraz'ın odasında rehin alındığı sırada teröristlerce çekilen fotoğraflara Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google ve Youtube üzerinden ulaşılabilir olması nedeniyle Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz ve hakim eşi Yasemin Kiraz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ayrı ayrı dilekçe verdi. Fotoğrafların hala ulaşılabilir olduğunu belirten Kiraz ailesi erişimin engellenmesi kararı verilmesini talep etti.

Baba Hakkı Kiraz, "Hain bir saldırı sonucu şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın babasıyım. Oğlumu rehin alan terör örgütü üyeleri makam odasında çektikleri resimleri kendilerine yakın olan medya kuruluşları ile paylaşmak suretiyle örgütün propagandasını yapmış, daha sonra bu görüntüler bazı sitelerde ısrarla yayınlanmaya devam etmiştir. Bu görüntüler başta biz ailesi olmak üzere tüm halkımızı hatta yabancı basın organlarının duyurması sonucu birçok ülke vatandaşlarını derinden yaralamıştır." dedi.

Fotoğrafın şehit savcının çocukları üzerinde travmatik sonuçlar doğuracağı için kaldırılma kararı alındığını ancak Youtube ve Google sitelerinden çok rahat bir şekilde ulaşıldığını belirten baba Kiraz, "Görüntülerin yer aldığı linklere, bu mümkün olmadığı takdirde görüntülerin yer aldığı siteye erişimin tamamen yasaklanmasını saygı ile arz ederim." ifadelerini kullandı.

Daha önce de fotoğrafları kaldırmayan sitelere erişimin engellenmesi kararı verilmişti. Başta Facebook, Twitter, Youtube olmak üzere birçok haber sitesi söz konusu fotoğraf linklerini sitelerinden kaldırınca tekrar erişime açılmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Savcı Kiraz'ın ailesi rehin fotoğraflarına erişimin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER