'Saygın tutum indirimi' haberini yapan gazeteciye soruşturma açıldı


Diyarbakır'da 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan sanığa 'Saygın tutum indirimi' yapan mahkemenin kararını haberleştiren gazeteciye soruşturma açıldı. Doğan Haber Ajansı Diyarbakır Muhabiri Felat Bozarslan'a yayın yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle mahkemenin suç duyurusu üzerine soruşturma açıldı. Mahkemenin yayın yasağıyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadığı öğrenildi.

Diyarbakır'da geçen yıl görülen bir dava duruşmasında, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından bir sanık 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2013 yılında 14 yaşındaki Z.B.'yi başına taşla vurup, bayıltarak cinsel istismarda bulunan ve hamile kalmasına yol açan 22 yaşındaki Y.T.'nin cezası saygın tutum gerekçesiyle 11 yıl 8 ay hapis cezasına indirildi. Bu durumu haberleştiren DHA Diyarbakır Muhabiri Felat Bozarslan hakkında soruşturma başlatıldı.

Mahkeme, gazeteci Bozarslan hakkında yayın yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Bozarslan hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle soruşturma başlattı.

Bozarslan'ın haberinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da harekete geçmişti. Bakanlık avukatı Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulunmuştu. Bakanlık avukatı Remzi Atalay dilekçesinde, mahkemenin verilen cezada haksız yere indirim yaparak, sanığa adeta bir ödül verdiğini savunmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber 'Saygın tutum indirimi' haberini yapan gazeteciye soruşturma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER