Sayıştay'da boş bulunan 7 üyelik için seçim yapıldı


ANKARA (CİHAN)- TBMM Genel Kurulu'nun 90. birleşimi saat 14.00'te yoklamasız açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu yönetiyor. Başkan, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline gündem dışı konuşma için söz verdi. AK Parti Grubunun, Sayıştay üye seçiminin bugün yapılması ile gündem konuları ve sıralamasına ilişkin önerisi kabul edildi.

Ardından TBMM Genel Kurulunda Sayıştay'da boş bulunan 7 üyelik için 6085 sayılı Sayıştay Kanunu'nun 15 ve 16. maddeleri ile iç tüzüğün 150. maddesine göre gizli oylamayla seçim yapıldı. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri arasından belirlenen Sayıştay Üyeleri Ön Seçim Geçici Komisyonu tarafından Sayıştay üyelikleri için kontenjan gruplarına göre boş üyelik sayısının 2 katı olarak belirlenen adayları içeren birleşik oy pusulası milletvekillerine dağıtıldı.

Oylama sonucu, Sayıştay Meslek Mensupları Kontenjan Grubundan İsmail Aktaş, Abdullah Doğru, Ali Özek, Ahmet Gümüş, Osman Kaya; Maliye Bakanlığı Meslek Mensubu Diğer Adaylar Kontenjan Grubundan Sema Küçük, Mehmet Akif Umay Sayıştay üyeliklerine seçildi.



CİHAN
<< Önceki Haber Sayıştay'da boş bulunan 7 üyelik için seçim yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER