Scholz kararlı: Almanya yabancıların vatandaşlığa geçişini kolaylaştıracak
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Kasım 27 2022
Almanya Başbakanı OIaf Scholz, ülkede yaşayan yabancıların Alman vatandaşlığına geçmelerini kolaylaştıracaklarını tekrarladı. İçişleri Bakanlığı, çıkartılacak tasarıyla ilgili çalışmaların neredeyse bittiğini açıkladı.
Bild gazetesinin haberine göre, hükümet ülkede yasal olarak 5 yıl yaşayan yabancılara Alman vatandaşlığına geçme imkanı verecek. Uzmanlar, tasarının yasalaşması durumunda yaklaşık 2 milyon yabancı ülke vatandaşının bu uygulamadan yararlanabileceğini öngörüyor. Tasarının bakanlar kuruluna ve ardından Federal Meclis’in gündemine ne zaman geleceği ise henüz belli değil.
Cumartesi günü konuyla ilgili video mesajı yayımlayan Başbakan Olaf Scholz, geçen yıl eylül ayında işbaşına gelen Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti’nin (FDP) kurduğu hükümetin, sağcı partilerin itirazına rağmen ülkede yaşayan yabancıların Alman vatandaşlığına geçmelerini kolaylaştıracağını söyledi.
Scholz, Almanya’nın uzun zamandan bu yana bir çok kişi için ‘umut ülkesi’ haline geldiğini belirterek, ülkede kök salmış insanların vatandaşlık almaya karar vermesinin olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Scholz, “Almanya’nın kadın, erkek yabancıların vatandaşlığa alınması için daha iyi kurallara ihtiyacı var.” diyerek konuyla ilgili yasal reform yapılması konusunda yeni hükümetin kararlı olduğu mesajını verdi.
Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Maximilian Kall, Berlin’de dün düzenlenen basın toplantısında, İçişleri Bakanlığında Vatandaşlık Yasası’nın modernizasyonuna ilişkin bir yasa tasarısı üzerinde çalışıldığını ve çalışmaların neredeyse bittiğini söyledi.
KİMLER VATANDAŞ OLABİLECEK?
Öte yandan, Bild gazetesinin İçişleri Bakanlığında tasarıya ilişkin sürdürülen görüşmelere dayandırdığı haberine göre, hükümet ülkede yasal olarak 5 yıl yaşayan yabancılara Alman vatandaşlığına geçme imkanı verecek.
Göçmen kökenli ebeveynlerden birinin yasal olarak 5 yıl boyunca Almanya’da yaşaması durumunda bu ebeveynlerin ülkede doğan çocukları otomatik olarak Alman vatandaşlığı alabi
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Zorunlu askerlikte yeni dönem!3.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok4.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!5.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay
6.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu7.Varan 3: Bu kez Rus İHA'sı Balıkesir'de ortaya çıktı8.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişele daha ‘yakalama’ kararı9.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası10.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







