Scolari'ninfutbol takımı Asya şampiyonu oldu


Asya'nın kulüpler bazındaki en büyük kupası olan Asya Şampiyonlar Ligi (AFC) kupasını Çin ekibi Guangzhou Evergrande kazandı.

Dünyaca ünlü Brezilyalı teknik adam Luiz Felipe Scolari'nin çalıştırdığı Guangzhou Evergrande, ilk maçta deplasmanda 0-0 berabere kaldığı Birleşik Arap Emirlikleri'den Al Ahli ile kendi sahasında oynadığı maçı 1-0 kazandı ve şampiyon oldu.

Çin'in güneyindeki Guangzhou şehrinde yer alan Tiahne Stadı'nda dün akşam 60 bin kişinin önünde oynanan maçta Çin ekibine kupayı getiren golü 54. dakikada Brezilyalı forvet Elkeson kaydetti.

Bu sonuçla Guangzhou ekibi son 3 yılda ikinci kez Asya'nın kulüpler bazındaki en büyük kupasını müzesine götürdü.
Kupayı kazanan Guangzhou Evergrande bu sayede gelecek ay Japonya'da düzenlenecek FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Asya'yı temsil etme hakkını elde etti.

Çin futbol tarihinin en başarılı ekibi olan Guangzhou Evergrande takımının Asya Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, Çin medyasında büyük yankı uyandırdı. Ülke medyası, Guangzhou takımının şampiyonluğunu son dakika haberi olarak servis ederken, maçın ardından Çin'in sosyal medyasında da şampiyonluk, en çok paylaşılan ve konuşulan konulardan biri olmayı başardı. CİHAN
<< Önceki Haber Scolari'ninfutbol takımı Asya şampiyonu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER