Seçimlerden sonra elektrik kesintisi yüzde 32 arttı


Tüketiciler Birliği Federasyonu, seçimlerden sonra elektrik kesintilerinin yüzde 32 oranında arttığını açıkladı. Kesinti oranlarına ilişkin yapılan araştırmada, kayıp kaçağın en çok olduğu bölgelerde kesintinin az, kayıp kaçağın az olduğu bölgelerde ise kesinti oranının yüksek olması dikkat çekiyor.

Tüketiciler Birliği Federasyonu, Türkiye'de elektrik kesintilerine ilişkin yapılan araştırmayı kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamada, Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği'nin 3/E maddesi ve Abonelik Sözleşmesi Yönetmeliği'nin 9. Maddesi gereğince planlanan kesintilerin 48 saat öncesinden duyurulması gerektiği, hesaplamanın da plan dâhilindeki kesintiler üzerinden yapıldığı vurgulandı. Plansız kesintilerin araştırmaya dahil edilmediği kaydedildi.

KASIM AYINDA KESİNTİ ZİRVEYE ÇIKTI

Araştırmaya göre, elektrik kesintisinin en az olduğu iller Mardin, Muş ve Uşak. Kesinti sürelerinin en fazla olduğu iller ise İzmir, Bursa ve Konya. Mart ayında 50 bin 16 saat olan kesinti süresi Kasım ayında 72 bin 252 saate yükselmiş durumda. Ekim ayında ise bu oran 54 bin 555 saat civarında. Yani seçimden hemen sonra elektrik kesintileri 17 bin 694 saat artmış görünüyor.

Araştırmada ilginç bir sonucu da yer verildi: "Kayıp kaçağın en çok olduğu bölgelerde elektrik kesintisi en az iken, kayıp kaçağın en az olduğu bölgelerde kesinti süresi rekor kırmıştır." denildi.

Buna göre; Marmara Bölgesi'nde 123 bin 208, İç Anadolu Bölgesi'nde 117 bin 560, Karadeniz Bölgesi'nde 85 bin 637, Akdeniz Bölgesi'nde 70 bin 462, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 24 bin 696, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 19 bin 552 saat elektrik kesintisi yaşandı.

RUSYA İLE YAŞANAN KRİZ TÜKETİCİYİ VURABİLİR

Araştırmada ayrıca, "Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle enerji tedariki konusunda yaşanan endişelerin gerçekleşmesi durumunda önümüzdeki dönemde elektrik kesintilerinin daha da artacağı beklenmektedir. Bu durum bir yandan sanayi üretimi, ısınma gibi yaşamsal konularda ciddi sıkıntılara yol açacak, öte yandan elektrik fiyatlarında astronomik artışlara sebep olabilecektir." tespitine yer verildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Seçimlerden sonra elektrik kesintisi yüzde 32 arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER