Şehidin Çorum'daki babaevinde yas var


Şırnak'ta PKK'lı teröristler tarafından polis servis aracına düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Yaşar'ın (36) Çorum'daki babaevine ateş düştü. Evli ve bir çocuk babası şehidin bir süre vekil öğretmenlik yaptığı, atanamayınca 2006 yılında polis memuru olduğu öğrenildi.

Akşam saat 18.30 sıralarında, Şırnak Yeni Mahalle'de polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırı düzenlendi. Olayda 2 polis şehit oldu. Şehit polislerden Mustafa Yaşar'ın acı haberi, Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul beldesindeki babaevine ulaştı.

Ortaköy Kaymakamı Kenan Aktaş, Aşdağul Belde Belediye Başkanı Dursun Uzunca, beldede yaşayan anne Adalet Yaşar'a sağlık ekipleri eşliğinde acı haberi verdi. Oğlunun şehadet haberini alan anne Yaşar'ı yakınları teselli etti. Şehidin babasının 9 yıl önce vefat ettiği, 3 erkek kardeşten en küçüğü olduğu öğrenildi. Şehidin ağabeyi Alparslan Yaşar'ın ise Erzurum'da polis memuru olduğu bildirildi. Acı haberi alan belde halkı şehidin babaevine akın etti. 3 katlı inşaat haldeki eve Türk bayrağı asıldı.

Evli ve bir çocuk babası şehidin bir süre vekil öğretmenlik yaptığı, atanamayınca 2006 yılında polis memuru olduğu öğrenildi.

Aşdağul Belde Belediye Başkanı Dursun Uzunca, şehit haberini akşam saat 19.00 sıralarında aldıklarını söyledi. Şehit polis Mustafa Yaşar'ın saldırıya uğrayan servis aracını kullandığını anlatan Başkan Uzunca, "Servis aracını kullanırken roketatarlı saldırı gerçekleşmiş. Yaralı olarak hastaneye kaldırılmış ve hastanede şehit olmuş. Kısa bir dönem vekil öğretmenlik yaptı. Atanamayınca polis memuru oldu. Çok temiz bir çocuktu. Efendi birisiydi. Çok üzgünüz. Çok zor bir durum. Yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.

Şehidin naaşı yarın Şırnak'taki resmi törenin ardından uçakla Merzifon Havaalanı'na, oradan da karayoluyla Aşdağul Beldesi'ne getirilerek son yolculuğuna uğurlanacak.

KAYMAKAMDAN KEYFİ UYGULAMA

Bu arada, Ortaköy Kaymakamı Kenan Aktaş'ın talimatıyla basın mensupları şehit evine yaklaştırılmadı. Görüntü almak isteyen gazeteciler engellendi. Bir dakikalık çekim izninin ardından basın mensupları şehit evinden ayrılmak zorunda kaldı.yas-var-1989838.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Şehidin Çorum'daki babaevinde yas var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER