Şehidin kuzenine 'terör örgütü propagandası' suçlaması ile 16 yıl hapis istemi


Siirt'te PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlatması sonucu şehit olan Erzurumlu Jandarma Er Recep Beycur'un amcasının oğlu Ömer Bulur, Erzurum 2 Ağrı Ceza Mahkemesi tarafından, 'terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile askerlikten soğutmak' suçlarından 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

PKK'lı teröristlerin geçen Ağustos ayında yola döşeği mayını patlatması sonucu aralarında Recep Beycur'un bulunduğu 8 asker şehit olmuştu. Şehit Er Beycur için Erzurum Askeri Havaalanı'nda düzenlenen tören sırasında Beycur'un amcasının 34 yaşındaki oğlu Ömer Bulur, yaşanan terör olaylarına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki göstererek, "Gazeteciler yazın, Cumhurbaşkanı bununla gurur duysun. Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Kendi kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah'tan hiç mi korkmuyor? Kardeşi kardeşe kırdıyor. Allah razı olmasın, onun evladı da böyle olsun. Bunu yazın. Allah rızası için yazın. Kardeşi, kardeşe kırdırmayı bıraksın. Allah'tan korksun. Onun evladı olsa böyle olur muydu? Allah kabul etmesin." diye tepkisini dile getirmişti.

Bulur hakkında, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada yaptığı paylaşımları da dikkate alarak, hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, 'halkı askerlikten soğutma' suçundan 9 aydan 3 yıla kadar, 2 kez terör örgütünün propagandasını yapmaktan 2 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılması talebinde bulundu. Dosya, Erzurum 2 Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

'NE DİYEYİM, BİLMİYORUM'

16 yıl hapis istemi ile yargılandığını basından öğrendiğini belirten Ömer Bulur, şaşkınlık yaşadığını dile getirdi. Bulur, 25 gün önce Erzurum Adliye Sarayı'na giderek Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdiğini belirterek, "Ne diyeceğimi bilmiyorum. Hiçbir şey demiyorum. Kararı medyadan öğrendim. 25 gün önce savcılığa ifade verdim, savcı 'seni mahkemeye sevk etmiyorum' deyip beni bırakmıştı. Ne kadar büyük suç işlemişim ki hakkımda 16 yıl hapis cezası istemişler. Şaşkınım." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Şehidin kuzenine 'terör örgütü propagandası' suçlaması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER