Şehir Tiyatroları Adana'da buluştu

Şehir Tiyatroları Adana'da buluştu

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının düzenlediği '2. Şehir Tiyatroları Buluşması' İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenecek, Slavomir Mrozek'in yazıp Ragıp Yavuz'un yönettiği 'Terzi' isimli oyunla başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen açılışın konukları arasında, İstanbul Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, İstanbul Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurahman Şen ve İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu da vardı.

Adana Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni ve Tiyatro Şube Müdürü İsmail Dikilitaş, açılış konuşmasında, şehir tiyatrolarının bir şehrin kültürel düzeyinin göstergesi, gelişiminin öncüsü olduğunu belirtti. Dikilitaş, "Şehir tiyatroları milli, kolektif şuur ve kültürel düzeyin göstergesidir. Yani gelişiminin öncüsüdür. Sanatla yoğrulan bir şehir, biliyoruz ki kentsel estetik anlayışında da gelişim sağlayacaktır. Aramızda olan İstanbul, Antalya, Denizli, Seyhan, Bakırköy, Fethiye, Kıbrıs Beyarmudu, Alanya, Mersin, Bursa, Sarıyer, Kayseri, Giresun ve Manisa şehir tiyatrolarına teşekkür ediyoruz." dedi.

İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Oyuncu Erhan Yazıcıoğlu da tiyatroya, sanata değer veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye teşekkür etti. Yazıcıoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi 102 yıldır perde açıyor ve son yıllarda bu perdenin açılmasında büyük katkısı olan tiyatromuzun çok değerli kadrosuyla geniş bir aile olarak, kardeş ailelerimizin yanında bulunmak bizim için büyük bir onur. Bunun yanında ülkemizin içinde bulunduğu durum hepinizce malum. Ama sanat, perdelerini açmaya devam ediyor. Bu anlamda bize katkıda bulunan tiyatroseverlere, Türkiye'nin her yerinde bu birleşimi sağlayan sevgili Adana Şehir Tiyatrosu'na gerçekten sonsuz teşekkürler. Çünkü bir çok akil insanın başaramadığını Adana Şehir Tiyatrosu başardı ve 10'a yakın tiyatroyu bir araya getirdi. Demek ki biz istediğimiz zaman birleşebiliyoruz. Tiyatrodaki bu birleşmenin, bu kardeşliğin yayılarak, dalga dalga Türkiye'yi sarmasını gönülden istiyorum." diye konuştu.

ÜLKEMİZİN SANATA İHTİYACI VAR
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, özel bir sanat birlikteliğine ev sahipliği yapmaktan dolayı bahtiyar olduğunu vurguladı. Başkan Sözlü şunları söyledi: "Azerbaycan'da güzel sanatlara, ince sanatlar diye bir ifade kazandırılır. Sanat toplumun ruhunu inceltir. Başta tiyatro olmak üzere sanatın her dalını çok önemsiyoruz. Tiyatronun ve sanatın insanların ruhunu inceltme, zarafetini olumlu etkileme özelliklerini kavrayıp gerekli önemi verirsek, Erhan Yazıcıoğlu Bey'in söylediği gibi, birbirimizi daha çok anlar, daha çok severiz."

Konuşmaların ardından Başkan Hüseyin Sözlü, konuklara plaket verdi. Daha sonra Terzi isimli oyun sahnelendi.
CİHAN
<< Önceki Haber Şehir Tiyatroları Adana'da buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER