Şehit aileleri ve gaziler, en büyük canlı 'Türk bayrağı' rekorunu deneyecek


'Dünyanın En Büyük Canlı Türk Bayrağı' rekor denemesi binlerce şehit ailesi ve gazilerin katılımıyla 9 Ocak'ta Ankara Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği tarafından organize edilen rekor denemesi öncesinde Genel Başkan Taner Uran, basın toplantısı düzenledi. Bu yıl derneğin 100. yılı münasebetiyle bu etkinliği planladıklarına işaret eden Uran, dünyada ilk defa bir canlı bayrağını 81 ilden gelecek şehit aileleri ve gazilerle beraber oluşturarak kıracaklarını dile getirdi.

Taner Uran, şunları kaydetti: "Bu organizasyonla üyelerinin tamamen şehit ailelerinden oluşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği olarak organize ettik. Bu organizasyonu şehitlerimizi ve gazilerimizin anılarını yaşatma ve bunu bir Guinness Rekoru kırarak tarihe geçirmek amacıyla yapıyoruz. Faaliyetimiz 9 Ocak 2016 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) olacak. 5 bin şehit ailesi ve gazimiz gelecek. Vatandaşlardan da 35 bin kişinin gelmesini bekliyoruz. Bu etkinliğimiz tüm Türk halkına açıktır. Amacımız birlik ve beraberliğimizin ihtiyaç olduğu bu günlerde şehit ailelerimiz ve gazilerimiz yaşatmak. Canlı Türk bayrağı oluşturarak onu tarihe geçirmek. Rekor denememiz 13.00-15.00 arasında olacak. Bütün vatandaşlarımız bekliyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber Şehit aileleri ve gaziler, en büyük canlı 'Türk bayrağı'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER