Şehit asker ve polisler, isimleri okunarak dualarla anıldı


Ülkü Ocakları Vakfı Ankara İl Başkanlığı, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan olaylar sonrasında hayatını kaybeden şehitler için anma etkinliği düzenledi. Kızılay'da bir araya gelen kalabalık, son dönemde hayatını kaybeden şehit asker ve polislerin isimlerini tek tek okudu.

Güvenpark'ta toplanan çok sayıda kişi, önce saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu. Ardından şehitlerin isimleri okunarak yoklama yapıldı. Yoklamanın ardından Kur'an okundu, dua edildi.

Ülkü Ocakları Vakfı Ankara İl Başkanı Ahmet Tatlı yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: "7 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye'de siyaset ve devlet otoritesi belirsiz bir hal almıştır. Milli güvenliğimiz her yönden zafiyet ve alarm vermektedir. Bilhassa, Sur ve Cizre'den her gün şehit haberleri gelmektedir. Çözüm süreci adındaki ihanet sürecinden faydalanan PKK, ülkemizin doğu illerini silah ve bomba sığınağı haline getirmiştir. PKK vatan toprağı üstüne bomba sığınakları yaparken, terör kampları kurarken, devleti yönetenler zırhlı araçlarını okyanuslar üzerinde uçurtmakta, kürsülerden ahkam kesmekle mahkum olmuştur."

Bayırbucak Türkmenleri'nin durumuna da değinen Tatlı, "Rus jetleri bölgede sivil çoluk çocuk ayrımı gözetmeden bomba yağdırmaktadır. Sivil kadın çoluk çocuk gözetilmeyen bu amansız saldırılarda analar evlatlarını, gelinler yiğitlerini, çocuklar babalarını kaybetmekte, aileler yok olmakta hayatının baharında binlerce can toprağa düşmektedir." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Şehit asker ve polisler, isimleri okunarak dualarla anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER