Şehit babasından Bakan'a sitem
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ocak 2 2016
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde operasyon sırasında terör örgütü mensuplarının yerleştirdiği bombanın patlaması sonrası şehit olan Özel Harekat polisi Kenan Ardıç (28), memleketi Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit polisin acılı babası, şehit oğluna, 'Hakkım son damlasına kadar helal olsun' diye seslendi. Baba, ayrıca Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a, "Aslanları çakallara boğduruyorsunuz." şeklinde tepki gösterdi.
Özel Harekât polisi Kenan Ardıç, öğle saatlerinde Diyarbakır'dan hava yoluyla memleketine getirildi. Şehidin naaşı, önce Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Daha sonra Diriliş Mahallesi Gurbet Caddesi'nde bulunan baba evine getirildi. Burada dua okunmasının ardından helallik alındı. Şehidin annesi Zeliha Ardıç'ın 'Kuzum' diye ağlaması üzerine acılı baba Cemal Ardıç, "Ağlamayın, Apo'nun p..lerini sevindirmeyin. Ağlamayın, Meclis'teki şerefsizleri sevindirmeyin. Bir Kenan gider bin Kenan gelir, 3 tane daha var, ağlamayın, kimse ağlamasın. Benim yavrum en yüksek mertebeye ulaştı. Bu bayrak durdukça, bu vatan sağ oldukça kimse bizden bir çakıltaşı alamaz." şeklindeki sözleri herkesi duygulandırdı.
"BENİM KOÇUM ŞEHİT, KİMSE AĞLAMASIN"
Şehidin cenazesi buradan cenaze namazı için Ulu Cami'ye getirildi. 3 yıllık polis memuru şehit Kenan Ardıç'ın acılı babası, Benim koçum şehit, ağlayıp da üç tane çapulcuyu sevindirmeyin, herkes dik dursun, ağlamayın." feryadı yürekleri dağladı.
"HAKKIM SON DAMLASINA KADAR HELAL OLSUN"
'Kenan'ım' diyerek oğlunun tabutuna sarılan ve fotoğrafını öpen acılı baba, "Her türlü hakkım son damlasına kadar helal olsun yavrum. Ağlamayacağım, seni üzmeyeceğim yavrum." şeklindeki sözleriyle cami avlusunda bulunan vatandaşları ağlattı.
"BAŞKANIM, ASLANLARI ÇAKALLARA BOĞDURUYORSUNUZ"
Cenazeye katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz başsağlığı dilerken, baba Cemal Ardıç, "Aslanları çakallara boğduruyorsunuz başkanım." sözleri üzerine Bakan Yılmaz, "Allah sabır versin." demekle yetindi. Baba Cemal Ardıç, saygı nöbeti tutan mesai arkadaşlarının da alnından öptü.
<
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!5.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...
6.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'7.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!8.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.Duygulara köprü kurmak

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...


