MHP'li vekil, Yarbayı çileden çıkaran anı anlattı

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Ayvalık Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın, Osmaniye'deki cenaze töreninde yaşananları Samanyolu Haber'e anlattı.

MHP'li vekil, Yarbayı çileden çıkaran anı anlattı

Türkiye şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye'deki cenaze töreninde ilk başta metin görünen yarbay Ağabeyi Mehmet Alkan'ın patlamasına neyin sebep olmuş olabileceğini tartışırken MHP Adana milletvekili önemli açıklamalar yaptı.

YARBAYIN PATLAMASI KONUŞULUYOR

Kendisi gibi  asker kardeşini genç yaşta toprağa veren Ağabey Alkan cenazede " Buranın vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar 'çözüm' diyenler neden şimdi 'sonuna kadar savaş' diyor. Kendileri gitsin savaşsın."  diyerek tepkisini dile getirmiş, “Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ‘Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok. diye haykırmıştı.


CENAZEDEKİ VEKİL O ANI ANLATTI

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye'deki cenaze törenine katılan MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, cenazede yaşananları Samanyolu Haber'e anlattı.





'AKP MİLLETVEKİLLERİ ŞEHİT YAKINLARINI İTEREK ÖN SAFTA YER TUTTU'

Yılmaz, cenaze töreninde yaşananları şöyle anlattı:

"Cenazede şehit yüzbaşının ağabeylerinin komuta kademesinden arkadaşları da gelmişti. Aile son görev için ön sırada duruyordu. Biz de ikinci sıradaydık. O sırada AKP milletvekilleri geldi. Şehit ailesini  arkaya iterek ön safta yer tutmak istediler. Vatandaşlar buna tepki gösterdi. Müftü de kalabalık daha hazır olmadan cenaze namazına geçti. Biz namaza durulduğunu bile anlamadık. Müftünün selam vermesiyle cenaze namazının kılındığı anlaşıldı. Hiç kimse cenaze namazına duramadı. Cenaze namazı bile kılınamadı orada."



'AKP'LİLERİN İTEKLEMESİ GERİLİMİ BAŞLATTI'
"Cenazenin en başından beri metanetli duruşuyla öne çıkan şehidin yarbay ağabeyi AKP'lilerin itiklemeleriyle ilk sıradan 3 sıraya geriledi. Beraberinde de kardeşinin cenaze namazının kılınamaması Ağabey Alkan'da duygusal bir patlama etkisi yaptı. Bu vatan için bu millet için şehit veren bir ağabeyin bu duygu patlamasını doğru anlamak lazım. Şimdi bunun üzerinden siyaset yapılmaya çalışılıyor ve çok ağır ifadeler kullanılıyor. Bunu başka noktaya çekenlerin dönüp Türkiye'yi getirdikleri noktayı görmeleri lazım."


SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber MHP'li vekil, Yarbayı çileden çıkaran anı anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER