Şehit madenci eşi: Eşim okuma yazma bilmeden, sınavla işe alındı

Şehit madenci eşi: Eşim okuma yazma bilmeden, sınavla işe alındı

Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 madencinin şehit olduğu faciayla ilgili ceza davasına, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmanın bugünkü bölümünde tanıklar dinlendi. Yaşanan gerginliğin ardından bir kişi fenalaştı. Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, duruşmayı yarına erteledi. Duruşmaya katılan şehit madenci İsmail Coşkun'un eşi Hüsniye Coşkun, "Eşim okuma yazma bilmeden, sınavla işe alındı." dedi.

Altısı tutuklu 46 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Bugünkü duruşmaya tutuklu sanıkların altısı, tutuksuz sanıkların ise 19'u katıldı. Üçüncü celsede, faciadan kurtulan Hasan Hüseyin Keskin tanık olarak dinlendi. Madende usta yardımcısı olarak çalışan Keskin, facia sırasında 4. bandın bulunduğu yere geldiklerini belirterek, "4. bandın altından geçerken baktım, bant alev alev yanıyor. Banttaki alevler tavana kadar çıkmıştı. Pis hava çıkışında bekledik. Sonra da bayılmışım." dedi. Mahkeme Başkanı Ballı'nın, maskeleri takıp takmadıkları sorusu üzerine maskelerin çalışmadığını söyleyerek, "Maskeyi taktıktan sonra bir iki defa nefes çekebildim, sonra da bayıldım. Maskemin çalışmadığını düşünüyorum. Bazı arkadaşlarımın da maskeleri çalışmıyordu. Maskelerinin çalışmadığını söyleyen arkadaşlarım vardı. Maskesinin çalışmadığını söyleyen İsmail Coşkun da vefat etmişti." dedi. Keskin ayrıca iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili kendisine kimsenin bir uyarıda bulunmadığını söyledi.

FENALIK GEÇİRDİ

Tanık Keskin dinlendiği sırada tutuklu sanıklardan İsmail Adalı'nın sorusu üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Keskin'in daha önce, Adalı'nın madencileri dövdüğü yönündeki ifadesini değiştirmesi ve böyle bir şey söylemediğini iddia etmesi, gerginliğe sebep oldu. Avukatların sakinleştirmeye çalıştığı madenci yakınlarından biri, fenalık geçirerek bayıldı. Sağlık ekipleri müdahale etti.

'EŞİM OKUMA YAZMA BİLMEDEN, SINAVLA İŞE ALINDI'

Şehit madenci eşi Hüsniye Coşkun da Keskin'e soru yöneltti. Coşkun'un, madencilerin altı ayda bir akciğer filminin çekilmesi gerektiği ancak eşinin çektirilmediğini söyleyemesi üzerine Hasan Hüseyin Keskin, "Ben madene girdiğimden beri hiç akciğer filmi çektirmedim." dedi. Coşkun ayrıca eşinin okuma yazma bilmediğini ancak işe sınavla alındığını, soruları okumadan, atarak cevapladığını söyledi. Coşkun, "Benim eşimin, yaşadığı bir kaza sonucu kolu yırtıldı ve kanları gaz maskesini kapattı. Eşim gaz maskesinin değiştirilmesini istemesine rağmen eşimin gaz maskesi değiştirilmedi." dedi.

Ardından Ali Kavas'ın eşi Gülten Kavas da tanık Keskin'e soru yöneltti. Sorular üzerine mahkeme salonunda gerginlik yeniden tırmanırken Mahkeme Başkanı Ballı, duruşmayı yarına erteledi. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit madenci eşi: Eşim okuma yazma bilmeden, sınavla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER