Şehit polis, Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı

Şehit polis, Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen özel harekat polisi Mesut Demirkan (38), memleketi Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı.

Evli ve 3 çocuk babası Demirkan'ın naaşı, Mardin'de yapılan cenaze töreninin ardından uçakla Merzifon'a, oradan da uzun bir araç konvoyuyla Çorum'un merkez Boğabağı köyüne getirildi. Şehidin cenazesine, Mardin'den Çorum'a kadar şehit eşi Zehra Demirkan ve 3 çocuğu da eşlik etti.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu özel harekat polislerinin omuzlarında, helallik alınmak üzere köydeki baba evinin önüne taşındı. Şehit ailesi ve yakınları cenazeyi ağıtlarla karşıladı. Eşi Zehra, annesi Zeynep ve çocukları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin naaşı, daha sonra cenaze namazı kılınması için köy meydanına götürüldü.

Cenaze törenine Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, CHP Milletvekili Tufan Köse, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Özbek, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, şehidin mesai arkadaşları ve binlerce kişi katıldı. Bir süre önce beyin ameliyatı olduğu öğrenilen baba Abdullah Demirkan, güçlükle ayakta durabildi. Şehidin kayınpederi Şevki Avcı, cenaze namazını kucağında 4 yaşındaki torunu Kaan ile birlikte kıldı.

İkindi namazından sonra kılınan cenaze namazında İl Müftüsü Ahmet Akın, şehit için helallik istedi. Cenaze namazına katılan binlerce kişi hep birlikte 'helal olsun' diye seslendi.

Cenaze namazının ardından şehit Mesut Demirkan'ın cenazesi köy mezarlığında dualarla defnedildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Şehit polis, Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER