Şehit polis memleketine uğurlandı


Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde devriye sırasında kurulan pusu sonucu şehit düşen Polis Memuru Serdal Toprak'ın naaşı memleketi Malatya'ya gönderildi.

Dün akşam saatlerinde Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi sanayi sitesinde devriye gezen polis aracına çapraz ateş açılması sonucu 2 polis yaralandı. Hastaneye kaldırılan Polis memurlarından Serdal Toprak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Şehit Toprak için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Düzenlenen törenle şehit naaşı memleketi Malatya'ya gönderildi. Törende şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamazken şehit eşi Burcu Toprak'ın metaneti dikkat çekti. Şehidin 2 yaşındaki oğlu Umut ise olanlardan habersizdi.

'REZİL BİR HAYAT SÜREREK ACI BİR SONLA YAŞAM SÜRDÜRECEKLER'

Cenaze töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, terör örgütü ile mücadeleden asla taviz verilmeyeceğini söyledi. Şehit polisin isminin Şanlıurfa semalarında rahmetle anılacağını teröristlerin de rezil bir hayat sürerek acı bir son bulacaklarını belirtti. Vali Küçük şu ifadelere yer verdi: "Aziz şehidimiz Serdal Toprak'ın huzurundayız. Öncelikle ona Allah'tan rahmet diliyorum. Başta ailesi olmak üzere Türk Polis Teşkilatı ve Türk Milleti'nin başı sağ olsun. Acımız çok büyük, çok derin, çok üzüntülüyüz. Serdal Şanlıurfa'da, insanların malını, canını, ırzını ve namusunu korumak için görev yapıyordu. Görevi başında şehit edildi. Alçakça ve kalleşçe bir pusu neticesinde aramızdan ayrıldı. Acımız tekrar ediyor, çok büyük ancak onlara asla sevinme imkanı vermeyeceğiz. Bu ülkeyi koruma kararlılığımızda bir milim dahi taviz vermeyeceğiz, o hainler ve kalleşler ki Allah'ın melekleri ve insanların laneti onların üzerinde olsun, rezil bir hayat sürerek acı bir sonla bu yaşamı sürdürecekler. Serdar Toprak ise her zaman Şanlıurfa semasında ismini, rahmetle, minnetle, şükranla ve dualarla anılacaktır. Terör örgütü şunu bilsin ki; ne yaparlarsa yapsınlar bir Serdar vefat eder şehit olur. Binlercesi doğar, onlara asla ve asla bir milim dahi taviz vermeyeceğiz."

Vali Küçük'ün konuşmasının ardından dua okundu. Akabinde şehit naaşı meslektaşlarının omuzunda taşınarak cenaze aracına bindirildi. Şehidin naaşı 21. Zırhlı Tuğay komutanlığına getirilerek helikopter ile memleketi Malatya'ya gönderildi. Cenaze aracının geçişi sırasında trafik akışı durdu, sürücüler araçlarından inerek şehit için saygı duruşunda bekledi. Şehidin naaşı Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde defnedilecek.

SİVEREK'TEKİ 2 TERÖR SALDIRISI BENZERLİK TAŞIYOR

Bu arada yaklaşık bir ay önce Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye yönelik düzenlenen saldırı ile dün meydana gelen saldırı arasındaki benzerlik dikkat çekti. Yaklaşık bir ay önce Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin Siverek'teki temaslarının Şanlıurfa Merkeze dönerken yolda çapraz ateşe tutulmuş, ölen ve yaralanan olmamıştı. Saldırı sonrası PKK saldırıyı üstlenmiş ancak hedeflerinde Emniyet Müdürü olduğunu bildirmişti. Dün yaşanan saldırı da yakın bir bölgede gerçekleşti. Saldırının yaşandığı esnada Siverek Kaymakamı yakın bir bölgede bir tesisi inceliyordu. Saldırının ilçe kaymakamına yönelik olacağı ihtimali ise Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük tarafından reddedildi.

Öte yandan saldırganlar önceki saldırıda olduğu gibi kaçmayı başardı.
CİHAN
<< Önceki Haber Şehit polis memleketine uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER