Şehit Uzman Çavuş Kaya'nın Manisa'daki baba ocağına ateş düştü


Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Erdoğan Kaya'nın Manisa'nın Saruhanlı ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Sabah 09.30'da Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapılan operasyonda terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada yaralanarak hastaneye sevk edilen Uzman Çavuş Erdoğan Kaya, yapılan müdahalelere rağmen şehit oldu. Kaya'nın Manisa'nın Saruhanlı ilçesinin Dilek Mahallesi'ndeki baba evine acı haber ulaştı. Mahallenin girişi ve şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı, acı haberi alan şehit yakınları ağıt yaktı. Şehit babası Tuncay Kaya, evin bahçesinde taziyeleri kabul etti. Ayakta durmakta zorlanan baba Kaya, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin amcası Kaya Kaya, acılarının büyük olduğunu belirterek, en son 3 ay önce düğünde görüştüklerini söyledi.

Şehidin gazi olan amcası Adnan Kaya ise "Türkiye'nin başı sağ olsun" diyerek şöyle konuştu: "Aynı aileden hem şehit hem de gazi çıkması bizim için gurur verici. Ben de 1994 senesinde Bitlis'te pusuya düşerek gazi olmuştum. Kaderimizde yeğenimizi şehit vermek de varmış. Yeni düğününü yapmıştık. Gönüllü gitmişti. Diyecek bir şeyimiz yok, başımız sağ olsun. Bizim çok yeğenimiz var, gerekirse onları da seve seve şehit veririz."

Tuncay-Fatma Kaya çiftinin oğulları Erdoğan Kaya'nın 3 ay önce Meliha Erdoğan ile evlendiği ve 3 kardeş oldukları öğrenildi. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de baba Tuncay Kaya'ya taziye dileklerini sundu. Şehit Kaya'nın cenazesinin askeri törenin ardından akşam saatlerinde hava yoluyla Akhisar'a getirileceği, yarın öğle namazının ardından defnedileceği bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit Uzman Çavuş Kaya'nın Manisa'daki baba ocağına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER