Şehit yakınlarından hükümete ağır tepki

Ceylanpınar'daki hain saldırıda şehit olan Feyyaz Yumuşak'ın ailesinde gözyaşı ve öfke hâkim.

Şehit yakınlarından hükümete ağır tepki

Polislerin neden daha güvenlikli yerlerde oturmadığını soran amca İsmail Yumuşak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na şöyle seslendi: “Polisini koruyamayan bir devlet, vatandaşını nasıl koruyacak?”

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde evlerinde öldürülmüş olarak bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli 2 polisten Feyyaz Yumuşak'ın amcası İsmail Yumuşak, terörle mücadele biriminde çalışan polislerin neden daha güvenlikli yerlerde oturmadığını sordu. ‘Polisini koruyamayan bir devlet, vatandaşını nasıl koruyacak?' diyen Yumuşak, hükümet yetkililerine tepki gösterdi: “Buradan tüm büyüklerime, Cumhurbaşkanı'ma, Başbakan'ıma sesleniyorum. Neden şehitlerimizin yüzde 80-90'ı hep İç Anadolu'dan çıkıyor. Neden garibanın çocukları, neden zenginin çocukları gitmiyor, askerliği orada yapmıyor, yani zenginin babası var, paşası var, fakirin sadece Allah'ı mı var? Ondan mı kaynaklanıyor, bir türlü anlam veremiyorum.”

Şehit polis Feyyaz'ın cenaze taziye evinde konuşan amca İsmail Yumuşak, “Terörle Mücadele gibi önemli görevlerde bulunan emniyet personelinin neden daha güvenli bir lojmanda kalmadığını anlamış değilim. Yeğenim Feyyaz ile diğer şehit arkadaşı TOKİ konutlarında ortak kiraladıkları dairede kalıyordu. Ben buradan yetkililere sesleniyorum. Terörle Mücadele'de çalışan personel neden güvenlikten yoksun ve kenar mahallede sıradan bir evde kalıyor. Kaldığı ev ilçenin çıkışında her türlü suikasta açık bir binaydı. Polisini koruyamayan bir devlet, vatandaşını nasıl koruyacak?” şeklinde sitem etti.

Şanlıurfa Valiliği, şehit polis Feyyaz'ın soyadını resmi kayıtlarda olduğu gibi ‘Yumuşak' olarak açıklamış, şehitlerin evdeki kimliklerine el koyduğunu bildiren PKK ise Feyyaz'ın soyadını Özsahra olarak duyurmuştu. Şehit polis memurunun olaydan 4 gün önce can güvenliği endişesiyle savcılığa müracaat ederek, dosyada isminin gizlenmesi ile ilgili ihmale baba Mustafa Yumuşak tepki gösterdi. Oğullarının annesinin rahatsızlığı nedeniyle yaşadığı hiçbir sıkıntısını, görevinin gizliliği gerekçesiyle yaptığı işleri kendileriyle paylaşmadığını anlatan şehit babası şunları söyledi: “Görevinin gizli olması nedeniyle birçok konuyu bize açmadı. Savcılık başvurusundan da bilgimiz yoktu. Gazetelerden öğrendik. Savcılık veya bir başkalarının ihmali var ise üzerine gidilsin. Biz de peşine düşeceğiz.”

ZAMAN
<< Önceki Haber Şehit yakınlarından hükümete ağır tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER