Şehit yüzbaşının annesi: 32 yaşında idi nasıl kıydınız?


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın annesi Ayla Çiğa '32 yaşında idi nasıl kıydılar ona' diye göz yaşı döktü.

Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın cenazesi Diyarbakır'da düzenlenen askeri törenin ardından havayolu ile Adana'ya oradan ise karayolu ile anne ve babasının yaşadığı Mersin'e getirildi.

Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne getirilen şehit Ciğa'nın Türk bayrağına sarılı tabutunu Mersin Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, Akdeniz Bölge ve Jandarma Komutanı Tuğamiral Jejat Atilla Demirhan, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, askeri yetkililer karşıladı. Oğlunun tabutunun bulunduğu araca doğru yaklaşan anne Ayla Çiğa'ya Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Nejat Atilla Demirhan taziyede bulunarak teskin etmeye çalıştı. Gözyaşını tutamayan acılı anne "32 yaşında bir çocuk idi o, nasıl kıydınız ona?" diyerek ağladı. Acılı baba Yaşar Çiğa ile eşi Nadiye Çiğa'yı da yetkililer sakinleştirmeye çalıştı.

Şehit Ciğa'nın cenaze aracından tören mangası tarafından alınan naaşı morga kaldırıldı. Şehidin yarın cuma namazından sonra Muğdat Camiinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER