Şehitler için saygı duruşunda bulunup işe öyle başladılar

Şehitler için saygı duruşunda bulunup işe öyle başladılar

Bursa Devlet Hastanesi personeli, son günlerde terör saldırıları nedeniyle şehit olan güvenlik güçleri için hastane önünde saygı duruşunda bulundu, ardından mesaiye başladı.

Sabah saat 08.30'da hastane önünde toplanan çalışanlar, Türk bayrakları açtı. Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Mustafa Köse, Temmuz ayından beri 122 şehit verildiğini hatırlattı.

Köse, şunları dile getirdi: "69 asker, 49 polis, bir korucu, bir doktor, bir eczacı, bir hemşire. Dün akşam 121 şehidimiz vardı, Mardin'de bir hain saldırı oldu. 2'si ağır olmak üzere 4 polisimiz yaralıydı. Birisi şehadet mertebesine ulaştı. Mekanları cennet olsun. 2007 yılında açılım süreci başlayıp Habur'dan savaş kazanmış komutanlar gibi girdikleri zaman, önümüzde duran şehitlerimizin al kanlarıyla bayraklaşmış bayrağımızı tüm arkadaşlarımıza dağıtmış ve şunu demiştik, bu bayrağın altında yaşamak isteyen kim varsa, bununla problemi olmayan kim varsa demokratik haklarının sonuna kadar genişletilmesine varız. Ama bu bayrağı indirmeye çalışan yıkıcı, bölücü terör örgütlerine ne hakkı demiştik. Analar ağlamasın denildi ama her gün analar ağlıyor." diye konuştu.

Çözüm sürecinde terör örgütünün silah depoladığının devleti yönetenlerce de söylendiğini belirten Köse, "Dün mezraya karakola saldıranlar bugün şehirlerin ortasında her şeyi yapar hale geldi. Bursa'da dahi olmak üzere her yerde her türlü şeyin olması söz konusu. Bu nedenle teröre, teröriste, bu sürece karşı çıkmak, şehitlerimize dua etmek amacıyla evlerimizden bayraklar asalım." dedi.

Açıklamanın ardından şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Bu sırada birçok sağlık çalışanının duygulandığı gözlendi. Tedavi için hastaneye gelen yaşlı bir kadının ise ağladığı görüldü.
CİHAN
<< Önceki Haber Şehitler için saygı duruşunda bulunup işe öyle başladılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER