Şehitlerin evlerinde yas

Hakkari Çukurca'daki çatışmada ve helikopter kazasında şehit olan askerlerin aileleri, acı haberle gözyaşlarına boğuldu.

Şehitlerin evlerinde yas

Niğde'ye şehit ateşi düştü: Fatih Özdemir


HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan piyade uzman çavuş 26 yaşındaki Fatih Özdemir'in Niğde'de yaşayan ailesi yasa boğuldu. 
Acı haber, şehidin Dere Mahallesi'nde ağabeyi Esen Özdemir'in evinde oturan eşi Nuray Demir'e Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Taşkın ve diğer yetkililer tarafından verildi.



 Haberle yıkılan şehidin eşi Nuray ve ağabeyi Esen Özdemir gözyaşlarına boğulurken sağlık ekipleri müdahale etti. Acı haberi duyan şehidin yakınları eve akın etti. 



Uzman çavuş Fatih Özdemir'in Kayseri'de görev yaparken geçici görevle Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde gönderildiği, yeni görev yerine giderken de yaklaşık 1 yıl önce evlendiği eşini ağabeyinin evine bıraktığı öğrenildi.

Şehit ateşi Afyonkarahisar'a düştü: Muhammet Arı


HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi Çığlı Üs Bölgesi'ne sabaha karşı PKK'lı teröristlerin ateşi üzerine çıkan çatışmada şehit olan 6 askerden piyade uzman çavuş Muhammet Arı'nın Afyonkarahisar'ın Bayat İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.Ailesi Bayat İlçesi'nde oturan piyade uzman çavuş 30 yaşındaki Muhammet Arı'nın, Çığlı Üs Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte şehit düştüğü kaydedildi. Şehidin Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan babası Mustafa Arı ile annesi Havva Arı'ya, şehadet haberi Bayat Kaymakamı İbrahim Halil Toprak ile askeri yetkililer tarafından verildi. Türk bayrağı asılan şehidin evine akrabaları ve komşuları akın etti. Bayat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri şehidin evinin bulunduğu sokağa dev Türk bayrakları astı.Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 5 yıldır görev yaptığı belirtilen uzman çavuş Muhammet Arı'nın evli ve 10 yaşındaki bir kız çocuk babası olduğu kaydedildi. Şehidin eşinin Ankara'da oturduğu belirtildi.

Kara Pilot Üsteğmen Burak Bikebahşi'nin Ankara Yenimalle'deki baba ocağına ateş düştü


Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde, teröristlerle çıkan çatışmaya destek için giden Kobra helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Burak Bikebahşi'nin Ankara Yenimalle'deki baba ocağına ateş düştü. Çukurca İlçesi'nde, teröristlerle çıkan çatışmaya destek için giden Kobra helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Burak'ın şehit olduğu haberi Ankara Yenimahalle'deki ailesine sağlık ekipleri eşliğinde askeri yetkililer tarafından verildi. Kara Pilot Üsteğmen Burak Bikebahşi'nin 1 hafta önce kız arkadaşına evlilik teklifinde bulunduğu ve görev dönüşü sonrası kız arkadaşıyla sözlenecekleri belirtildi. Düşen helikopkerde şehit olan 36 yaşındaki Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın Ankara Çankaya'daki askeri lojmanlarda oturan ailesine acı haber ulaştı. Şehit Kerem Şahan'ın Uşak'taki baba evine de ateş düştü. Kara Pilot Üsteğmen Burak Bikebahşi ve Kara Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan yarın Ankara'da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

Nizip'e şehit ateşi düştü: Ömer Saadettin Bakır



HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi Çığlı Üs Bölgesi’ne PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 29 yaşındaki Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Saadettin Bakır'ın şehadet haberi Gaziantep'in Nizip İlçesi'ndeki yakınlarına ulaştırıldı. Kayseri'de görev yapan ve geçici görevle Çukurca'ya giden Ömer Saadettin Bakır, dün gece teröristlerin saldırdığı üs bölgesinde 5 silah arkadaşıyla birlikte şehit oldu. Astsubay Kıdemli çavuş Bakır'ın şehit olduğu haberi bu sabah Nizip'in yakınlarına ulaştırıldı. 2 erkek kardeşi bulunan şehit astsubayın babası Ahmet ve annesi Lütfiye Bakır, Fırat Mahallesi'ndeki evlerine gelen Nizip Garnizon Komutan vekili üsteğmen Ökkeş Tuğra, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Müftüsü Osman Şekerci ve askeri yetkililerin verdiği acı haberle yıkıldı. 



Gözyaşı dökerek, sinir krizi geçiren şehit uzman çavuşun yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti, Bakır ailesinin evine Türk bayrakları asıldı. Acı haberi duyan akrabaları ve komşuları da Bakır ailesine taziye dileklerini iletti. Bekar olduğu öğrenilen şehit astsubay Bakır'ın, cenazesi yarın düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

Şehit Astsubay Mekan Şahin'in Mamak'taki baba ocağına ateş düştü



HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Sağ. Asb.Üçvş. Mekan Şahin'in Ankara Mamak'taki baba ocağına ateş düştü. Mekan Şahin’in Kayseri’de görev yaptığı ve Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde geçici görev için gittiği belirtildi. Mekan Şahin’in evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi. 




Çukurca'da PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Sağ. Asb.Üçvş. Mekan Şahin'in şehit olduğu haberi Mamak ilçesi Akşemsettin Mahallesi'nde oturan ailesine sağlık ekipleri eşliğinde askeri yetkililer tarafından verildi. Mekan Şahin'in Kayseri'de görev yaptığı ve Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde geçici görev için gittiği belirtildi. Mekan Şahin'in evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Uşak'a şehit pilot üsteğmen  Müjdat Kerem Şahan'ın evine ateşi düştü



HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde, teröristlerle çıkan çatışmaya destek için giden Kobra helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 36 yaşındaki Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın Uşak'taki baba evine ateş düştü. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu sabah saat 04.50 sularında, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada 6 askerin şehit olduğu, 8 askerin yaralandığı bildirildi. Çatışma bölgesine sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu 2 pilotun şehit olduğu açıklandı.



Şehit pilotlardan Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın Uşak'ın Kemalöz Mahallesi, İbrahim Tahtakılıç Caddesi'ndeki baba evine acı haber tez ulaştı. 1.5 yıldır evli, bir çocuk babası şehit Üsteğmen Şahan'ın emekli öğretmen olan annesi Şükran Şahan'a acı haberi Uşak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın ve beraberindeki askeri heyet verdi. Şehidin emekli öğretmen olan babası Süleyman Şahan'ın ise acı haberi memleketleri olan Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde aldığı ve Uşak'a gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Şehidin 10 katlı bir apartmanın birinci katındaki Türk bayrağı asılan baba evi, acı haberin duyulmasıyla taziye ziyareti için gelenlerin akınına uğradı. Uşak Valisi Ahmet Okur, Uşak Belediye Başkanı Ak Partili Nurullah Cahan da şehidin baba evine taziye ziyaretine geldi. Şehidin eşinin ve çocuğunun Ankara'daki evlerinde olduğu belirtildi.

Kayseri'ye şehit ateşi düştü: Piyade Uzman Çavuş İbrahim Akarsu


HAKKARİ Çukurca’da PKK’lı teröristlerle çıkan çatışma sonrası şehit olan Piyade Uzman Çavuş İbrahim Akarsu’nun (26) baba ocağına ateş düştü. Hakkari Çukurca Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışma sırasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş İbrahim Akarsu’nun baba ocağında yas var. Şehit Akarsu’nun annesi Türkan Akarsu ve yakınları Kocasinan İlçesi Yunus Emre Mahallesi’ndeki evlerinin önünde gözyaşı döktü. 112 acil sağlık ekipleri de şehidin ailesinin evinin önünde hazır bekledi.

Tomarza'ya şehit ateşi düştü: Nazmi Kapucu



HAKKARİ'nin Çukurca ilçesi Çığlı Üs Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 38 yaşındaki piyade uzman çavuş Nazmi Kapucu'nun Kayseri'nin Tomarza ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. İç güvenlik harekatı görevi nedeniyle bir süredir Hakkari Çukurca'da bulunan Kayseri 1'inci Komando Tugayı'nın Çığlı üs bölgesindeki Mehmetçiklerine yapılan saldırıda, açılan ilk ateşte, Kayseri'nin Tomarza ilçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Nazmi Kapucu şehit düştü. Tomarza Kaymakamı Engin Uysal, Belediye Başkanı Fahrettin Işık ve askeri yetkililer, şehidin babası Nizamettin ile annesi Naime Kapucu'ya acı haberi verdiler. Acılı babayı Kaymakam Uysal ve askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı. 



Şehit babası Nizamettin Kapucu, 'Oğlum, şu yoldan nasıl da güzel gelirdin? Şehit haberin mi gelecekti oğlum' diye gözyaşı döktü. Kuzeni Ahmet Heybet de, 'Şehidimiz Nazmi, o bölgede görev yapmayı seviyordu. Batı'ya gelme durumu varken, o orada kalmak istedi. Nazmi gayet cesur ve kararlı bir kişiydi. Yüreğimize şehit ateşi düştü' dedi. Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık ise, Tomarza'nın bugün iki şehit acısı yaşadığını, Kayseri'de oturan Uzman Çavuş İbrahim Akarsu'nun da ilçe nüfusuna kayıtlı olduğunu bildirdi. Işık, 'Terör belası ülkemizde çok canlar yaktı ve yakmaya da devam ediyor. Ancak bu hainlerin sonu kazınacak inşallah. Devletimiz büyük ve terör belasının da üstesinden gelecektir' dedi. Askerler, şehidin babasının evine Türk bayrakları astı. Şehadet haberi üzerine Kapucu ailesinin yakınları ve komşuları babaevine akın etti. Şehit Nazmi Kapucu'nun eşi Tuğba da haberi alınca gözyaşlarına boğuldu ve 2 çocuğuna sarılarak teselli bulmaya çalıştı.


DHA


<< Önceki Haber Şehitlerin evlerinde yas Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER